Ева Майдел: В общ интерес е ЕС да има ясна ангажираност в Западните Балкани 

  • 27 ноември 2019 14:39

  • 289
  • 2
Ева Майдел: В общ интерес е ЕС да има ясна ангажираност в Западните Балкани 
©

"В общ интерес е Европейският съюз да има ясна ангажираност в Западните Балкани. Освен това за България е и стратегически важно да бъде активен участник в дискусиите между европейските институции и гражданите в региона. Като първата българка - председател на Международното европейско движение (най-голямата асоциация на про-европейски организации) съм готова да сътруднича за улесняването на този процес." Това коментира евродепутатът Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по непосредствено след среща с председателя на Европейския парламент Давид СасолиДавид Сасоли63-годишният италианец Давид Сасоли е новият председател на Европейския парламент. Той е бивш в Европейския парламент в Страсбург, на която присъства и зам.-председателя на Движението Брандо Бенифей.

Тема на разговора бе предстоящата визита на Сасоли в Албания, за да засвидетелства подкрепа за европейската перспектива на региона. Официалното посещение се случва няколко седмици след като Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по инициира писмо към Председателя на ЕП с призив за показване на ангажимент към региона на фона на липсата на консенсус в Европейския съвет относно готовността на Северна Македония и Албания да започнат предпресъединителни преговори.

Ева Майдел: Гражданите искат функционираща Европа, а не Европа вглъбена в кризи

Писмото на Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по беше подкрепено от лидерите на европейските партии ЕНП, ПЕС, Алианс на либералите, Зелени както и от Дейвид МакАлистър, председател на комисията по външна политика в ЕП и Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега., заместник председател на групата на ЕНП с ресор "Разширяване". Майдел изрази надежда скоро да има позитивно развитие за Северна Македония и Албания по пътя им към членство в ЕС.

Последвайте канала на

Novini.bg
289 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.11.27 | 18:30

2

Наакахте се с тия ваши Западни Балкани !! Интересно чий интереси обслужвате ???

2019.11.27 | 16:20

1

ЕС ИМА ЯСНА ПОЛИТИКА КЪМ ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ, КОЯТО НЕ ВКЛЮЧВА ПРЕТЕНЦИИТЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БГ ПОЛИТИКАТА СВЪРЗАНИ СЪС СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ И БИВШИТЕ СЛУЖБИ И ТЕХНИ НАСЛЕДНИЦИ.

Добави коментар

Водещи новини