Подобряват качеството на живот с нова стратегия

  • 27 ноември 2019 14:20

  • 516
  • 1
Подобряват качеството на живот с нова стратегия
© МТСП

Стратегията за корпоративна социална отговорност е неразделна част от политиките на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и ще се координира и с мерки от други стратегически документи в областта на развитие на човешките ресурси, заетостта, демографската политика, опазване на околната среда, образованието и др. Това каза зам.-министърът на труда и социалната политика Д-р Султанка Петрова.

Тя присъства на информационен семинар за популяризиране на Националния кодекс за корпоративно управление и за повишаване на информираността относно ползите от реализирането на добри практики в областта на корпоративната социална отговорност, организиран от МТСП.

Устойчивото прилагане на прозрачни, социално отговорни управленски и бизнес практики, стимулирането развитието на политика на социално отговорно управление, вкл. и на предприятията с държавно и общинско участие и в структурите на публичната администрация, са сред основните цели на Стратегията, която беше приетата от Министерския съвет през месец август тази година, обясни зам.-министър Петрова.

Министър Петков категоричен: Усилията ни са насочени към гарантиране на правото на всяко дете да има семейство

В изказването си тя изрази убеденост, че социално отговорното предприемаческо поведение следва да се изгражда в тясно сътрудничество между бизнеса, синдикатите, публичната администрация и неправителствените организации.

Без активното съдействие на социалните партньори и без насърчаването на бизнеса, не би било възможно преодоляването на предизвикателствата пред съвременното развитие на политиките по КСО, допълни Петрова.

В заключение зам.-министър Петрова допълни, че разработването на самата Стратегия е в отговор на Управленската програма на българското правителство 2017-2021г. и политическата ангажираност за подобряване качеството на живот на населението, повишаване на конкурентоспособността на икономиката ни, повишаване на доходите и др.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
516 1

Коментари 1

Добави коментар
като ч

2019.11.27 | 14:33

1

като чуя за стратегиии и ... смешно ми става.
обличат една пунта мара във лъскава опаковка наричайки я стратегия.

Добави коментар

Водещи новини