Томислав Дончев за инцидента в "Пирогов": По-скоро може да говорим за човешка грешка, която не е злонамерена

  • 27 ноември 2019 08:30

  • 2021
  • 2
Томислав Дончев за инцидента в "Пирогов": По-скоро може да говорим за човешка грешка, която не е злонамерена
© Булфото (архив)

Ужасен инцидент, който е взел жертви. Има си специалисти, които ще извършат нужните огледи и ще направят нужните изводи. По-скоро може да говорим за човешка грешка, която е не е злонамерена. Все пак още е много рано да се правят изводи. Искам да изкажа своята благодарност на служителите на пожарната, на полицията и на медицинските работници в "Пирогов", които са реагирали максимално адекватно. Благодарение на техните действия няма още загинали. Сградата на "Пирогов" не е компроментирана и животът на всички останали пациенти е гарантиран.

Това каза в сутрешния блок на БТВ вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник по повод тежкия инцидент с двама загинали в "Пирогов". "Няма данни за загинали българи в Албания. Всички трябва да проявим солидарност, защото това са природни стихии и могат да се случат на всеки. Още вчера заявихме, че отпускаме 200 000 лева помощ. Имаме готовност да изпратим и спасителни екипи, но към момента от Албания заявиха, че нямат нужда от такива екипи", добави той за тежкото земетресение в Албания. 

Взрив и пожар взеха две жертви в "Пирогов"

Вицепремиерът коментира и темата за срещата между Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. "Аз нямам обслужваш персонал. Не мога да разбера темата дали съм бил с раница, кой е бил с куфар и всякакви такива неща. По-скоро това посрещане бе неформално. Всичките официални събития бяха на другия ден. Резултатите от тази среща ще ги виждаме тепърва. Когато говорим за енергетика, това са огромни проекти и България тепърва ще става ключов играч в разпространението на газ. Има шансове АЕЦ "Белене" да се случи при възможно най-добрите условия. Фактът, че другата седмица ще ни посети американска комисия говори за огромния интерес от страна на САЩ към този проект. Посещението ни не беше награда за закупуването на F-16. Кратък отговор - не. Едно такова посещение се организира и планира няколко месеца. Няма никакво решение за изграждане на заплашващо съоръжение в Черно море. Във Варна ще има координационен център. Той няма да бъде заплаха за нито един наш съсед. Дейността му ще е изцяло отбранителна. Имаме гаранция, че президентът на САЩ ще работи сериозно по темата за падането на визите за български граждани. Това също е дълъг процес и не очаквайте още другата седмица те да паднат. Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския получи официална покана да посети България", разкри Дончев. 

Защо дънките и куфарът на Каракачанов възбудиха социалните мрежи?

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2021 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кой си ти

2019.11.27 | 10:26

2

Този пък какво общо има?

2019.11.27 | 09:47

1

Гн Дончев перфектни бяхте.Нинипутовци.е се пукат от завис .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини