Георг Георгиев за срещата Тръмп-Борисов: България успява да реализира политически контакти на най-високо равнище

  • 26 ноември 2019 18:22

  • 1351
  • 0
Георг Георгиев за срещата Тръмп-Борисов: България успява да реализира политически контакти на най-високо равнище
© Министерски съвет

Най-важното е, че България успява да реализира политически контакти на най-високо равнище. Това показва, че страната ни седи много стабилно в регионален, европейски и световен план.

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, който коментира вчерашната среща на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. "На срещата бяха коментирани много важни и ключови теми - търговските отношения между двете страни, сигурността, енергетиката, възможността България да стане част от програмата за безвизово пътуване. Темите за сигурността и енергетиката са важни не само за нас, но и за региона, и за Европа. България е наистина страхотен партньор в НАТО и другите международни организации. Не трябва да подценяваме думите на президента Тръмп. С инвестицията във Военновъздушните сили ние се доближихме само на крачка от това да постигнем 2% от БВП за отбранителни разходи, задължение, което бе поето от всички съюзници по време на срещата на НАТО през 2014 г. в Уелс. Във Варна ще се създаде военноморски координационен център в подкрепа на инициативата на НАТО за адаптирано предно присъствие. Това бе наше предложение и Вашингтон се съгласи с нашата гледна точка. Целта на този център ще е да поддържа мир и просперитет в района. България трябва да бъде в такт с времето и да знае как трябва да се защитива от кибератаки, зловредни влияния, фалшиви новини, шпионски скандали. За това е хубаво, че САЩ ще ни окажат помощ и в тази насока", категоричен бе Георгиев.

Борисов: Тръмп е твърд и защитава своите интереси, но и аз бях твърд

"В последните години правителството направи всичко възможно да превърне България в една добра дестинация за инвестиции. Според мен премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г успя да представи всички усилия и огромния напредък на страната ни да стане желана страна за чуждестранни инвестиции. За мен българите не са миграционна заплаха за САЩ и аз съм убеден, че визите за нашите граждани ще отпаднат", завърши зма.-министърът.

Борисов покани американски компании да инвестират у нас

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини