Захариева ще участва в церемония по повод 110 години двустранни дипломатически отношения с Холандия

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще участва в церемония по засаждане на специално селектирани лалета, дарени от Холандия по повод 110 години от установяването на двустранните дипломатически отношения. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Церемонията ще се проведе от 10.00 часа в градинката „Св. Климент Охридски“ между Софийския университет и Народното събрание.

Захариева: Самолетите от САЩ са най-добрите, които можехме да вземем

Лалетата са от специално селектирания сорт „Сердика“. Цветовете им са като тези на българския трибагреник - бяло, зелено и червено. Сертификат за дарението бе връчен на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на от външния министър на Холандия Стеф Блок по време на посещението му у нас през юни.

На церемонията по засаждането ще присъстват още столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и посланикът на Кралство Нидерландия в София Берендина Мария Тен Тъшър.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет