Държавният департамент на САЩ хвали България, че дава приоритет на военната модернизация

България получава признание като надежден съюзник в НАТО от Официалния блог на Държавния департамент на САЩ. Това съобщи посолството на САЩ у нас във "Фейсбук". 

"Посолството на САЩ с удоволствие съобщава, че България получава признание от DipNote - официалния блог на Държавния департамент на САЩ - като съюзник, на когото Америка може да разчита. DipNote твърди, че Република България и Съединените щати са изградили отношения, които са пример за тесните връзки, които Америка има със съюзниците от НАТО.

Борисов към Столтенберг: Националната сигурност и отбрана на България са гарантирани само в рамките на НАТО

Официалният блог на Държавния департамент на САЩ хвали България за това, че дава приоритет на военната модернизация и че проактивно е обявила намерение да увеличи разходите си за отбрана до 2 процента от БВП до 2024 г. Помощта, която САЩ са предоставили на България в сферата на сигурността през последните 25 години, възлиза на над 340 милиона долара. САЩ и България работят заедно за подобряване на сигурността в Източна Европа", се казва още в съобщението.

Коментари

 1. 2019.11.21 | 08:34

  Не хвали,а четка. Това са различни неща. Модернизация няма,само "Конгречулейшън!" и потупване по рамото. От Герито Мустафова.

 2. 2019.11.21 | 08:09

  Когато краварите ни хвалят-знайте,че не е на добро...!Тия задокеански маймунджилъци ги проявяват из цял свят...

 3. 2019.11.20 | 23:54

  Е що неме пускаш бокл.к

 4. 2019.11.20 | 21:06

  Е как няма да ни хвалят , нали им дарихме неколко милиарда за уж некви самолети , дето не се знае дали ще започне производството им !!!!!

  1. 2019.11.20 | 23:11

   Ще започне за нещастие на руски маймуни като теб! Ти виж дали ще започне производството на Су-57. Те и руснаците го продават, ама индийците вече се отказаха. За разлика от F-16, който е в производство и тази модификация е с изменение в оборудването.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет