САЩ: Защитата на авторското право засилва върховенството на закона

  • 20 ноември 2019 09:44

  • 290
  • 0
САЩ: Защитата на авторското право засилва върховенството на закона
© Посолството на САЩ

„Постигането на напредък в защитата на интелектуалната собственост би засилило върховенството на закона в България и би подобрило инвестиционния климат в страната“ – Вишал Амин, координатор по интелектуална собственост към Белия дом, съобщиха от посолството на САЩ.

На 18 ноември 2019 г., водена от представители на Белия дом делегация посети България, за да дискутира защитата на интелектуалната собственост.

Начело на делегацията беше координаторът по интелектуална собственост към Белия дом Вишал Амин, а членовете й включваха други представители на Белия дом, на Държавния департамент и на Департамента по вътрешна сигурност.

В София делегацията проведе срещи със свои партньори от Министерството на културата, Главна прокуратура, ГДБОП, Американската търговска камара и местната индустрия.

ГДБОП разби престъпна мрежа за нелегална кабелна телевизия

Координаторът по интелектуална собственост към Белия дом Вишал Амин обсъди начини за засилване на капацитета на българските правоналагащи институции в борбата срещу организираната престъпност и корупцията. Амин подчерта, че стъпките, предприети за постигане на напредък в защитата на интелектуалната собственост, биха засилили върховенството на закона в България и биха подобрили инвестиционния климат в страната.

„Инвестирането в дадена страна е по-атрактивно, когато инвеститорите могат да разчитат, че върховенството на правото ще бъде наложено и когато са убедени, че тяхната интелектуална собственост ще бъде защитена,“ каза координаторът по интелектуална собственост към Белия дом Вишал Амин.

Вижте какво предприе фотографът, чиито снимки бяха откраднати от ИК, издигнал кандидат за кмет на Кюстендил

Последвайте канала на

Novini.bg
290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини