Напрегнат пленум на БСП за анализ на местните избори, вътрешната опозиция иска оставки

Социалисти очакват днешният пленум за анализ на резултатите от местните избори да бъде напрегнат. Преди началото на заседанието на Националния съвет на БСП вътрешната опозиция отново поиска оставки.

В петък беше разпространено писмо, подписано от 50 социалисти, с алтернативен анализ на изборните резултати и искане за оставка на ръководството на БСП.

50 членове на БСП искат оставката на Корнелия Нинова

Днес ще чуем два анализа - единият е на 20 членове на Националния съвет, които се явяват и членове на Изпълнителното бюро, и отделно има анализ на 50 членове на НС, те вече са повече от 50, тъй като вчера още няколко души заявиха подкрепа, коментира пред журналисти Димитър Дъбов. Ще чуем и втори вариант или, според нас, реалната оценка на представянето на БСП на тези избори, посочи той. Според Дъбов няма как след като по предложение на ръководството на последното заседание преди изборите Националният съвет е гласувал критерии - една трета увеличаване на съветниците и удвояване на кметовете на общини, да се даде добра оценка, тъй като подобни резултати няма.

Янаки Стоилов коментира пред журналисти, че пленумът ще мине напрегнато. За мен важното е да се направи точна преценка на резултатите от изборите, по възможност с по-малко предубеденост и противопоставяне, което може да бъде конструктивно, посочи той. Паралелният анализ е в много висока степен верен, но нека първо видим другия - на ръководството, коментира Стоилов.

Социалисти сигнализираха, че не са подписвали искане за оставки в БСП

Председателят на БСП-Варна Борислав Гуцанов заяви, че Градската организация в морския град категорично иска оставката на лидера на партията Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и на председателя на предизборния щаб Кирил Добрев. Във Варна можехме да имаме много по-добър резултат от това, което се постигна в момента, посочи той. Цялостното представяне на БСП на тези избори, дава предпоставки за една промяна в ръководството на партията, ако искаме да се представим по друг начин на предстоящите парламентарни избори, посочи Гуцанов.

Георги Гьоков коментира, че няма причина да се иска оставка на ръководството. Не смятам за необходимо да си подава който и да е оставката, нито председателят на щаба, нито председателят на партията, първо защото това са местни избори и местните организации носят отговорност за това как са се представили по места и второ защото резултатите не са толкова черни, колкото са изкарани в паралелния анализ, посочи той. Гьоков призна, че БСП е загубила местните избори, но е подобрила резултатите в сравнение с предходния местен вот. Освен това той отбеляза, че БСП, начело с това ръководство, е увеличила броя на депутатите си от 38 на 80 на последните парламентарни избори и е спечелила президентските избори.

 

Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на коментира на влизане в централата на "Позитано 20", че оставките не са най-важното. Най-важното е да се види дали има желание за осмисляне на грешките и за промяна, която да разшири доверието към БСП и да се спечелят следващите избори, посочи той. Големият въпрос, който стои пред нас, е защо трета поредна година при три различни избора - национални, европейски и местни, при условия, че виждаме, че ГЕРБ ерозират, българите не припознават БСП като по-добрата алтернатива, каза Станишев. По думите му това е въпросът, който трябва сериозно, задълбочено и загрижено да бъде обсъден на Националния съвет, а и в целия период до конгреса.

Коментари

 1. 2019.11.17 | 23:33

  УМРЯЛА ПАРТИЯ. УМРЕЛИ ПОЛИТИЦИ, СТАНИШЕВ, НИНОВА, МАНОЛОВА, ЙОНЧЕВА, КЕФ. ГОСПОД ГИ НАКАЗА.

 2. 2019.11.17 | 17:17

  бсп осазнаите се карани4ите не са полезни стар ите ли4а да спрат и да отстапиат даите пат на младите

  1. 2019.11.17 | 23:21

   Бахти простия мангал !

 3. 2019.11.17 | 13:49

  за които няма свободни легла в лудниците, нормалните заплюха СДС още при Костов, с какво право седесарска шльока ще води народна партия и ще иска да й се гласува, айде у десно и пичка ти майчина.

  1. 2019.11.17 | 23:19

   Ти си много прост бе !

   СДС е рожба на боклуците от БКП !

   Чрез СДС и ДПС, псендокомунистите от БКП-БСПрестъпници, разграбиха България и я вкараха в "блатото"!

   Само малоумниците, като теб още не са го разбрали !

 4. 2019.11.17 | 13:43

  и безлични нагаждачи, кадрова реорганизация и всички с мръсно седесарско минало - вън, защото седесар кожата си мени, но бандитския нрав никога.

  1. 2019.11.17 | 23:15

   Другярю "шестак" !

   Никога в България не е имало по-долна сган, от псевдокомунистическата мафия, наречена БКП, сега БСП !

   СДС и ДПС го създадоха те с тяхноо ДС !

   А ти си олигофрен !

  2. 2019.11.17 | 17:44

   пак врагът с партиен билет...

 5. 2019.11.17 | 13:38

  връщане на БКП и народна власт.

  1. 2019.11.17 | 18:58

   Комунизъм и народна власт, има само на хартия !

   Няма как с народ, в чиито маси има 20% търанари, като теб, да просперира !

   Комунизъм и народна власт, няма никъде по-света !

   Ако ние решим да ги правим тук, значи ще сме по-тъпи и от севернокорейците !

   А ти , без съмнение, си пълен тъпанар !

  2. 2019.11.17 | 17:47

   а може би и НАРОДЕН СЪД, като едно време. Я, виж, какво им се приискало...

 6. 2019.11.17 | 13:41

  или БКП може да се справи със сините кожодери и ковбойски минeтчии. Диктатура на пролетариата и смъртна присъда, само така можем да изплуваме нагоре към 1989-та.

  1. 2019.11.17 | 14:28

   Издигайте се все по-надолу. Късмет.

 7. 2019.11.17 | 14:03

  при Нинова, не може така.

 8. 2019.11.17 | 13:57

  няма място в Партията въобще, безсрамие е такава помиярка да е начело.

 9. 2019.11.17 | 13:56

  сините медузи се залепиха за Банкянската мафия за да получат власт, как вие в БСП може да очаквате победа с Нинова, Кy.p(за СДС)умбашев, Орешарски и други седесарски лaйна, никога.

 10. 2019.11.17 | 13:52

  са 2 пъти повече от преди местните избори, но народът гласува за тях, а не за седесарската пyтка на Нинова, изводът очевиден.

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет