Красимир Каракачанов: Има злоупотреби с болничните

  • 16 ноември 2019 10:29

  • 1752
  • 14
Красимир Каракачанов: Има злоупотреби с болничните
©

Менда Стоянова се е объркала кой е направил предложението за болничните, каза вицепремиерът Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността в предаването "Тази събота" по bTV.

"Имахме други предложения – като това минималната пенсия да стане 250 лв., второто – три поредни години ще се отделят по 70 млн. лева всяка година за изграждане на нови детски градини. Трето – таксите за детските градини от 4 г. възраст на децата нагоре, на хората със средни и ниски доходи, ще отпаднат. Това е важното, което трябваше да се отбележи", каза Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, който е лидер на ВМРО.

От ГЕРБ поясниха за болничните и напомниха: заплатата ще стане 1400 лв.

"Ще бъда деликатен и ще кажа, че Менда Стоянова се е объркала. Може би не е разбрала", допълни още вицепремиерът.

БСК не подкрепя предложението за неизплащане на първия ден от т.нар. болнични

"3 пъти повече болнични има в двата дни преди Великден. Искате да отречете, че се сливат болнични с празници”, попита Каракачанов.

"2013 година всички болнични дни, които са издадени са над 8 млн. , а 2018 година са над 18 милиона. Кажете ми при намаляващо население дали пък сме два пъти и половина по-болни? Видно е, че тук има злоупотреба. Факт е, че това се обсъжда със статистиката, практиката всички я знаем. Чудим се за какво да се заядем, но има злоупотреби. Тези болнични слети с празниците някой ги плаща", каза още Каракачанов.

Той обаче уточни, че мярката няма да засяга родители, които гледат деца или хора претърпели катастрофа или трудова злополука.

По повод последния инцидент с правителствения „Фалкон” вицепремиерът Каракачанов отбеляза, че ако се купи нов самолет ще има негативна реакция към правителството.

Изключително рядко се използват самолетите на правителствения авиотряд – само, когато пътува по-голяма делегация. „Аз лично смятам, че правителствен самолет отдавна трябваше да се купи, но такива са обществените настроения”, каза още Каракачанов.

Приземиха аварийно самолета на Борисов

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността е в Плевен, където ще бъде открит паметника на 9-та пехотна плевенска дивизия. Мемориалът е първият от такъв мащаб, издиган през последните 75 години и е посветен на една от най-големите победи на Българската армия през Първата световна война - битката при Дойран. Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността е патрон на инициативата за изграждането на паметника. 

"Този паметник е за тези, които загинаха за българския национален идеал", заяви Каракачанов. Той  самият е участвал с лични средства за изграждането на паметника – превел е една заплата като министър на отбраната.

Последвайте канала на

Novini.bg
1752 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Мнение

2019.11.18 | 10:50

14

Държавата НЕ може да свърши работата на работодателя ! Но и самите работодатели търсят в грешна посока . Нима ако дойде някой болен на работа , и им изпозарази останалите работници , не отидоха ли всичките "графици по дяволите" . Но пък Държавата може да помисли в друга посока ... щекотливо решение , но трябва да ... примерно , така наречените джи-пи-та , да не издават болничен на работник , а това да се прехвърли на "Спешен кабинет" . Е , ще трябва и доста да се увеличи и капацитета и ресурса на спешните , също и надзора им , това си е направо реформа в здравеопазването , на така хем управляващите ще могат да представят че са направили реформа някаква , хем ще има ефект някакъв !

2019.11.16 | 16:30

13

Това не може да бъде патриот, това си е душевадец, гушнал се е с бизнеса.

Гражданин

2019.11.16 | 13:51

11

Тази болнични не се издават от работещият. Наложете контрол върху органа, който ги издава!!! Проблема е защото лекарите ги издават без причина!!! Не заобикаляйте истинския проблем!

до гражданин

2019.11.16 | 14:02

12

Лекарите не ги издават без причина фалшивите болнични ,а срещу пари .

Анатема Айду Ци

2019.11.16 | 12:50

10

Казват, че Шкембе вАевода непрекъснато бълнувал, пардон - боледувал,та за това не ходил войник.

2019.11.16 | 12:38

9

Аба кажете си трябва ни пари са нов самолет на Бойко

нема нищо

2019.11.16 | 12:29

8

Сега първия ден, скоро още... Едни малцинства се стимулират яко финансово на наш гръб, политиците в последните 30 години направиха един куп глупости, има поне един милион емигрирали извън България, другите бягат в големите градове, разбиват се семейства.. А ония приказват да гласуваме. Ами как да гласувам като всичките сте еднакви измекярчета

Мислещ

2019.11.16 | 11:39

7

Ще има бум на "детски" болнични ! Не мога да разбера , бизнесът и управляващите толкова ли не могат да съобразяват ? От бизнеса ако зависи , те не искат нищо да плащат . Преди година две една рева по телевизията , че давала най-големите заплати в сектора , цели 600лв. , и щяла да внася украинки ?! Един друг пък щял да внася виетнамци ?! Уважаеми г-да работодатели , малоумни ли сте ? Ако работник отиде болен на работа , нали ще изпозарази и други , и няма кой да ви свърши работата , тъй като повече от бизнеса ви е на ишлеме , и трябва да се спазват срокове ! Г-да и дами управляващи , за да угодите на бизнеса правите глупости , които могат да ви изядат главата . А нали болничен може да се оспорва ! Работодателят да си направи анализ и да говори на първа стъпка с тези които подозира че са им фалшиви болничните . Ако те не се поправят , на втора стъпка да вземе да обжалва болничните . И така малко по-малко ще влязат в ред нещата . А не да пострадат истински заболелите . Аз лично имам един болничен за 25 години трудов стаж , и то щото бях много зле и началника ми не искаше да заразя и други . Ако се наложи някога в бъдеще пак , какво съм виновен аз , ще бъда наказан по тая система че не съм си пазил здравето ли ? Идиоти !

2019.11.16 | 11:30

6

Това ли измислихте умници, да наказвате реално болните работещи,заради мошениците?

123

2019.11.16 | 11:18

5

Вие злоупотребявате с парите на народа с частни болници от които точите народна пара.

2019.11.16 | 11:17

4

da taka e svinska grobarska podloga no zloupotrebite 99 procenta sa ot vashite izbirateli ciganite te ne sa ludi da vi izbirat za da kradnete a pak te da ne kradat darjavata kato vas.

Добави коментар

Водещи новини