Кметът на Велико Търново изброи всички цветя и дървета, засадени в града

  • 14 ноември 2019 07:55

  • 449
  • 0
Кметът на Велико Търново изброи всички цветя и дървета, засадени в града
© Фейсбук

Велико Търново става по-зелен и по-цветен град с нови 612 дървета и 1200 цветя, посадени от началото на годината. Обхванати са градските паркове и обществени зони, а също много междублокови пространства в кварталите. Това каза кметът на града Даниел Панов.

Той обобщи, че са засадени 230 нови дървета в парк „Дружба“. 61 борчета и 108 броя бряст, дъб и липа ще растат на хълма „Света гора“. Седем броя чинар са посадени в парк „Колю Фичето“, а още 90 чинари и липи - в междублоковите пространства в едноименния квартал. 90 броя акация, гледичия и смърч са засадени на различни места в кварталите „Бузлуджа“, „Зона Б“ и „Чолаковци“, 10 броя чинар – в района на пътен възел „Качица“, а три липи ще красят пространството пред Съдебната палата.

Йорданка Фандъкова: Изграждаме 8 нови парка в кварталите

"За поредна година успешно реализирахме общинската програма „Моята градинка“. Одобрени са над 40 искания, а край домовете на великотърновци ще растат над 1200 цветя и храсти от видовете туя, хибискус, роза, лавандула, армерия, керия, форзиция, хемерокалис, лигиструм, цидония, люляк, дойция, сантолина и др., както и 13 дървета – бреза, липа и платан. Благодаря на всички съграждани за активността и участието в програмата", изброи още Панов.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини