Цвета Караянчева: Българският парламентаризъм и българската модерна медицинска наука имат дълбоки и здрави корени

Българският парламентаризъм и българската модерна медицинска наука имат дълбоки и здрави корени, устояли на предизвикателствата на времето. Това каза председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на на тържествената церемония по повод 140-ата годишнина от създаването на Александровска болница, съобщават от пресцентъра на НС.

Лечебното заведение е най-старата болница у нас и неотлъчно следва световните тенденции и стандарти в медицината.

Председателят на парламента отбеляза, че ведната след основаването на болницата през 1879 г. тя се превръща в храм на знанието и медицинското образование. "През годините в Александровска болница са спасени много човешки животи, като нито за ден не затваря вратите си за страданието на хората", подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Лекари от "Александровска" болница на протест заради лоши условия на труд

По думите ѝ в болницата работят прекрасни специалисти, които са запазили хуманизма, професионализма, отношението към хората и с достойнство носят званието човеци.

В знак на уважение и признателност Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на подари на директора на Александровска болница доц. Костадин Ангелов плакет на Народното събрание с пожелание всички медицински работници да издигат лекарската професия на все по-високо ниво и да бъдат отличници в скалата на доверието на своите пациенти.

На събитието присъстваха още председателят на парламентарната Комисия по здравеопазване д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е, народни представители, министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, Тивериополският епископ Тихон, председателят на Българският червен кръст акад. Христо Григоров, лекари и общественици.

Коментари

  1. 2019.11.13 | 07:25

    "отличници в скалата" Цвето,Цветооооо!

  2. 2019.11.12 | 22:27

    тъпа п.у.тка

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет