Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор

Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор. За това призова държавният глава Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на церемонията, на която беше отбелязана на 100-годишнината на баскетбола  в България.

С основание се гордеем, че вече век България е част от голямото семейство на международния баскетбол, отбеляза президентът. По думите му успехите на европейско, световно и олимпийско ниво правят баскетбола един от най-титулуваните колективни спортове в България.

„Емоцията трудно се изразява в цифри, но аз ще спомена няколко, които са знакови за всички българи, отдали живота си на баскетбола - 1958 г. - Полша, 1976 г. - Монреал, 1980 г. – Москва. Това са само част от златните мигове на славната история на стогодишния българския баскетбол. Една история, която доказа по безспорен начин, че българите могат да скачат, и то могат да скачат много високо“, посочи Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Румен Радев ще връчи националния флаг на участниците в 28-ата Антарктическа експедиция

Държавният глава отбеляза, че за няколко десетилетия играта е спечелила сърцата на българите и залите са се оказали тесни за хилядите зрители, които са се стичали да гледат мачовете на националния отбор. По думите му обаче днес расте броят на децата, които предпочитат да гледат спорта от екран, все по-малко са училищните отбори, кварталните срещи и играта като общуване.

Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на припомни инициативата си „Спортувай с президента“ с фокус изцяло върху масовия спорт за младите хора. Тук сме съмишленици, защото баскетболът се е доказал като едно от най-успешните средства за тази кауза, допълни президентът.

Трябва да сме горди с тази годишнина, защото българите са едни от първите, които започват да практикуват баскетбол на Балканите и в Европа, отбеляза президентът на Българска федерация по баскетбол Георги Глушков. По думите му за тези 100 години българските спортисти, големи таланти, изключителни фигури в баскетбола, са оставили трайна диря не само в България, но и по световните терени.

Държавният глава Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на получи от президента на Българска федерация по баскетбол Георги Глушков почетна значка „100 години баскетбол“.

На церемонията присъстваха Андреас Заклис, генерален секретар на ФИБА, и Тургай Демирел, президент на ФИБА Европа и член на Борда на ФИБА.

Коментари

 1. 2019.11.12 | 08:23

  Румене, Румене, от клише на клише се хвърляш. Знаеш ли кога ще върнеш младите на спортната площадка? Когато върнеш времето в 19 ти век, когато нямаше компютри и интернет, но това не е по силите на никой в света. Това трябва да ти е ясно, и когато говориш да мислиш, за да не ти се смеят хората.

 2. 2019.11.12 | 08:09

  Радев,как ще направиш младите като един отбор,като вие(комунягите)с действията си им показвате обратното! Дано не ги учите вие ,че изгоря цяла България!

 3. 2019.11.12 | 07:48

  Другарю радев, завинаги отмина времето, когато такива като теб учеха младите. Защото младите не бива да бъдат учени и възпитавани от национални предатели и слуги на чужди, несъюзни държави.

 4. 2019.11.12 | 07:40

  ДЪРТИ ФАТМАЦИ, ЧЕНГЕТА И ДРУГИ ДРИСЪЦИ ОТ ТОТАЛИТАРНОТО ГЮБРЕ ЩЕЛИ ДА ВЪЗПИТАВАТ МЛАДИТЕ ДА БЪДАТ ОТБОР ПРОТИВ ЗАПАДА. НЕЩАСТНИЦИ ПРОСТИ.

 5. 2019.11.12 | 07:39

  НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ

 6. 2019.11.11 | 22:23

  Как?? Като не се строят стадиони и места за спорт. Не се отпущат пари за спорт...

  1. 2019.11.11 | 22:51

   Галата,що не смениш воня .И.Д.И.О.Т ПОД НАЕМ НА КИРЕ КОНТРАБАНДАТА!!И стита дъвка тоя пълен памперс,кретеноидно нищо!!!

 7. 2019.11.11 | 22:47

  Дрън,дрън, дрънннн-реч на фатмачето на решетников, написана от десата!!Какъв тъпак!!!!!!

 8. 2019.11.11 | 22:10

  Тоа, па тоа! Баси и ограничееният ученик! Рецитира на глас всичко, което му пишат простите думоредачи на Дондуков 2!

  Тия площадки, за които говори ги построи Бойко Борисов!

  Ко праим сега, другарю държавен глава на държава с проблеми в демокрацията или както червената ти заместничка вчера каза с демокрация, кояро не достига!?

  СИКТИР, прости комуняги! Прости, ограничени и нагли! Скрийте се или бягайте за Русия, боклуци мръсни!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет