Цвета Караянчева: Преди 30 г. ни обещаваха реки от мед и мляко

  • 10 ноември 2019 10:19

  • 2159
  • 13
Цвета Караянчева: Преди 30 г. ни обещаваха реки от мед и мляко
© Народно събрание (архив)

Преди тридесет години на тази дата всеки от нас мечтаеше, днес правим равносметка доколко са се сбъднали мечтите ни. Това написа председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на във профила си във "Фейсбук".

,,Преди тридесет години на този ден новините валяха една след друга дори в родилния дом, където очаквах дъщеря си и се опитвах да си представя какво бъдеще я чака. Повечето си разменяхме от уста на уста, слуховете се множаха. Берлинската стена се сриваше, само след няколко часа щяхме да видим онези кадри по телевизията, на които Тодор Живков гледаше неразбиращо от президиума, докато обявяваха оставката му. Малко преди това същият беше призовал да „се снишим“ докато светът ври и кипи, сега гледаше онемял как най-близката му гвардия се отрича от него, за да запази собствената си власт. После дойде касетата на Евгени Михайлов с „танковете“, после дойдоха студентските стачки, после дойдоха раздадените куфарчета и назначените милионери, бандитската приватизация, хиперинфлацията, надеждата с Петър Стоянов на балкона на Президентството, шансът за членство в НАТО и ЕС, тежките преговори и самото членство в НАТО и ЕС", написа тя.

,,Преди тридесет години на тази дата всеки от нас мечтаеше. Аз мечтаех за себе си, за любимите си, за новородената Калина. Днес правим равносметка доколко са се сбъднали мечтите ни. Разбира се, че не са се сбъднали толкова, колкото ни се иска. Преди тридесет години имаше хора, дето ни обещаваха реки от мед и мляко и пропускаха онази част за личната отговорност, нуждата от труд и предприемчивост, колко крехка е младата демокрация и колко пъти ще се опитат да ни излъжат. Днес сме по-предпазливи, искам да вярвам, че сме станали по-отговорни. Реки от мед и масло има само в приказките, но винаги ще има нужда да сме нащрек срещу лъжите и фалшивите обещания. И дано за тридесет години да сме осъзнали, че в тази игра няма на кой друг да разчитаме, освен на себе си, мила моя Калина, мили мои внуци. Времената се променят непрекъснато, нека да внимаваме за посоката", пише още в профила на Караянчева.

Последвайте канала на

Novini.bg
2159 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Дончо

2019.11.11 | 01:01

13

Обещаваха ви тези ,с които сега се целувате ,прегръщате и продължавате ЛИКВИДАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ! Но ,както не се и съмнявате , очаква ви пак страхотен шут и приземяване на сметището !

????

2019.11.10 | 18:00

12

"Другарко-госпожо"Караянчева,и все пак,с БЕЛьО ли бяхте или БЕЗ????????????????????????

ИСТОРИЯТА

2019.11.10 | 13:59

9

Стига си лъгала хората!!! И твориш само глупости!
Мечтали сме така както мечтаеха другите източноевропейци- поляци,чехи,унгарци. Къде са те сега,къде сме ние?Българите днес сме най-бедни,болни,с най-ниски доходи и най-изчезващите...Това е равносметката,но не защото сме мързеливи , безотговорни и непредприемчиви,а защото ни управляваха все некадърници и хора без морал!
Госпожата /Караянчева/ къде се изучи да управлява и то Парламента,на който принадлежи законодателната власт?!Ами затова не се реализираха мечтите ни,защото все такива като нея ни управляваха.Без нужното образование за това,идеи,опит и морал.И си повярваха,че може да са начело на държавата.В развитите демокрации на тези постове са хора завършили съответните специалности за това в най-престижните университети.Какво е завършила госпожа Цвета и как я не е срам да застава начело на институция на която председатели са били Стамболов,Захари Стоянов,Иван Е.Гешов,д-р Ст.Данев и т.н.

на историята

2019.11.10 | 16:06

11

не й дреме що за народ търпи да му промиват 45г.съзнанието,да го учат на робско подчинение и да се кланя на мумия.Този народ 500години запази своя бит,език и културна идентичност,показа чудеса от храброст в защита на националния идеал и бе грубо смачкан от болшевишкия ботуш комуто днес се кланят градска десница,левица ,че и президенто дори...

пурко

2019.11.10 | 15:00

10

на модераторите не им харесват коментари с отявлено антикомунистическо съдържание и не ги допускат по никакъв повод.

123

2019.11.10 | 12:59

7

Така беше! Само хората с робско съзнание вярват, че преди се е живяло по-добре.
Живота ни е такъв какъвто можем сами да си го изградим. Сега поне имаме тази възможност.

1234

2019.11.10 | 13:02

8

или поне така са те дресирали да мислиш

Киселец

2019.11.10 | 12:34

5

Вижте какво са крили до последно, дори и от редовите членове на БКП, това е изказване на шефа на БНБ пред Парламента: https://kiselec1.blogspot.com/2018/12/10-14.html

„Друг сериозен фактор за издаването на този указ е обстоятелството, което беше разкрито също едва на завършилия вчера пленум на Централния комитет на партията - че от години наред нашият бюджет е дефицитен, въпреки че това не беше говорено досега, т.е. с годините е натрупан и голям дълг на бюджета към банките. Др. Петър Младенов в своя доклад назова абсолютната цифра на този дълг - над 10 милиарда лв. Ако се отчетат и някои скрити форми на такъв дълг, всъщност сумата е дори по-голяма, може би над 16 млрд. лв. Между впрочем този дефицит на бюджета е един от основните фактори за инфлацията в нашата страна, тъй като това е канал, по който се пускат пари без стоково покритие.

... една от най-големите вини на командно-бюрократичната власт у нас от 1986 до тази година включително това е, че не се каза истината на народа: че се налага да стегнем колана и да приведем валутните си разходи в съответствие с намалените валутни постъпления на страната с около 1 млрд. щатски долара. Поради това и ние продължаваме с вас всяка година да харчим 1-1,5 млрд. долара повече, отколкото изкарваме, а това трупа дългове на гърба на нашата икономика.
За тези 4 години, от 1.1.1986 г., брутният (външен) дълг на страната порасна с повече от 7 милиарда щатски долара. Всяка година плановете за валутните ни постъпления бяха с 35 до 50 на сто по-големи, отколкото отчетът на валутните постъпления за предходната година въпреки острите възражения на банката“

2019.11.10 | 12:42

6

този дълг в сравнение с кредитите , които само Бойко изтегли за 3 мандата, е смешен. Българската икономика в момента е много по-зле понеже е изцяло ботафорна и спекулативна, порамида, спрът ли евро-фондовете и децата ни дето пращат пари от чужбина ще настъпи колапс. Пари за пенсии няма.

2019.11.10 | 12:17

4

Комунизмът в България никога не е свършвал.
В момента живеем в еднолична мутренска диктатура.
Държавата е нещо , като симулация, имитация на управление.
Горко на родените след 89та година, не ходили в казарма , 0 умствен багаж, кастрирано поколение с консуматорски ценности.
Най върлите комунисти да ми обясняват ,че видите ли демокрация градили.

2019.11.10 | 11:54

3

Ами сега не е ли същото - всеки ден ни убеждавате колко добре живеем?!

2019.11.10 | 11:18

2

И ХОРАТА КОИТО ПОИСКАХА ДНЕС ЖИВЕЯТ НОРМАЛНО, САМО ЧЕ В ДРУГИ ДЪРЖАВИ ЗАЩОТО ТУК ВИЕ НЕ МОЖАХТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДЪРЖАВАТА НОРМАЛНА ДОСЕГА.

2019.11.10 | 10:30

1

докато такива като теб са на власт реките ще бъдат от лайна и помия

Добави коментар

Водещи новини