Нинова с ново писмо до европейските посланици за репресиите срещу БСП

Отново бяхме свидетели на кампания и гласуване в разрез с основните стандарти за честни и свободни избори. Отново трябваше да се борим с купен вот, корпоративен натиск и гласуване от страх. Това се казва в писмо, изпратено от Корнелия Нинова до посланиците на европейските държави, ОССЕ и Съвета на Европа относно проведените местни избори.

Председателят на БСП подчертава, че въпреки усилията на правителството да постави БСП в ъгъла чрез намаляване на държавното финансиране за партиите и упражняване на натиск върху кандидатите, БСП отбеляза значителен ръст в подкрепата за кандидатите си. Нинова отбелязва, че на места резултатите са били откровено фалшифицирани, имало е изкривяване на вота и посочва за пример София, където по нейните думи манипулациите на гласуването и резултатите са били безпрецедентни.

,,Нещо повече, след като изборите минаха, репресиите срещу поддръжниците на БСП не спряха. Кандидатът за кмет на Ловеч Радина Банкова е със запорирани от НАП сметки. Изпълнителното производство се основава на неправилни данни, подадени от НАП. Един от нашите поддръжници, детска учителка, беше незабавно уволнена дисциплинарно'', продължава Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Със заплахи от уволнение са се сблъскали и други симпатизанти на партията, заети в общински дружества и администрация.

В писмото Нинова ясно заявява готовността на партията да защити всеки неин поддръжник с всички политически и законови средства.

,,Моля Ви за подкрепа в мисията ни да превърнем България в свободна и демократична държава, където основните принципи като свобода на волята, честните избори и върховенството на закона са норма'', завършва тя.

Ето и пълния текст на писмото:

Ваше превъзходителство,

Както вече знаете, в България се проведоха редовни избори за местна власт и бяха избрани членовете на общински изборни органи. Въпреки усилията на правителството да постави БСП в ъгъла чрез намаляване на държавното финансиране за партиите и упражняване на натиск върху кандидатите, БСП отбеляза значителен ръст в подкрепата за кандидатите си.

Бих искала да използвам случая да Ви информирам за нашата оценка за проведените избори. Отново бяхме свидетели на кампания и гласуване в разрез с основните стандарти за честни и свободни избори. Отново трябваше да се борим с купен вот, корпоративен натиск и гласуване от страх.

Не само тези практики изкривиха резултата от гласуването, на места резултатите бяха откровено фалшифицирани. Един очевиден пример бяха резултатите в София, където манипулациите на гласуването и резултатите бяха безпрецедентни.

Нещо повече, след като изборите минаха, репресиите срещу поддръжниците на БСП не спряха. Кандидатът за кмет на Ловеч Радина Банкова е със запорирани от НАП сметки. Изпълнителното производство се основава на неправилни данни, подадени от НАП. Един от нашите поддръжници, детска учителка, беше незабавно уволнена дисциплинарно. Подобно е положението със свекървата на кандидат за общински съветник. Други наши симпатизанти, заети в общински дружества и администрация, също са били заплашвани с уволнение. Имаме случаи, когато започва данъчна проверка срещу наши кандидати.

БСП е твърдо решена да защити всеки наш поддръжник с всички политически и законови средства. Но това не може да продължава повече. Още веднъж Ви моля за подкрепа в мисията ни да превърнем България в свободна и демократична държава, където основните принципи като свобода на волята, честните избори и върховенството на закона са норма.

С уважение,
Корнелия Нинова
Председател на НС на Българска социалистическа партия

 

Коментари

 1. 2019.11.08 | 13:34

  Другарко Нинова,а ЗАЩО НЕ УТОЧНЯВАТЕ за КОЕ "бсп" става дума? За ТОВА "бсп" на "другарят" Борисов нарекъл го "герб",за ТОВА "бсп",което ПОДМЕНИ листата Ви за Евровота,или ДРУГОТО "бсп"?! КОЕ ,другарко Нинова? ВРЕМЕ е за ИСТИНАТА!!! НАРОДЕ????

 2. 2019.11.08 | 13:28

  g-jo ninova ne se praviat represii s-u psihicno bolni hora kato teb ne e humanno.

 3. 2019.11.08 | 13:24

  Все някой ИМ е виновен комунистите не им се работи и това е само войни срамен не знам как може някой зрял човек и човек с мозак да гласуват за такава ЗЛОБА нищо друго няма респект нищо а тези ХОРА КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ТЕ НЕ СА ЛИ ХОРА ГОСПОЖО НИНОВА ИЛИ АМО ВАШИТЕ В СТИЛ БСП ВИЕ СТЕ ДЪНОТО НЕ ИЗКАМ С ОБИДИ ДА РЪСЯ ДА ВИ НАХРАНЯ ХУБАВО КАТО БЪЛГАРЕН НО НЕ МОГА ДА СИ ПОЗВОЛЯ ДА ВЛИЗАМ В ГРЯХХХХ ЗАРАДИ ВАС ИМАМ ДУША СЪВЕСТ КАДЕ ВАШАТ ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ГОСПОЖО НИНОВА И ВИЕ ЦЯЛАТА ПАРТИЯ БСП НЕ ЛИ ВРЕМЕ ДА СЕ ОПОМНИТЕ !!!!!ЗАТОВА Е ТАКА НЯМА ТАКА ДЪРЖАВА МНОГО КЪСМЕТ ЗА НАРОДА ТОЙ ИМА НУЖДА ЧЕС ТАКИВА ПОЛЕТИЦИ ТЕШКО НА НАС СМЪРТНИТЕ

 4. 2019.11.08 | 11:59

  Злобарка стана писателка на писма

 5. 2019.11.08 | 11:48

  Разбали са се с Борисов само да си пишат ,писма ,да се информират и да съгласуват разбиването на БСП

 6. 2019.11.08 | 11:40

  Еййй тоя кучка не се спря,газ пикае че загуби наглоста и няма граници

 7. 2019.11.08 | 11:33

  Ами сега ,ако още ви намалят субсидиите ,още по-вече значителен ръст ще отбелязвате за подкрепа .Шунда с шунда празна кратуна

 8. 2019.11.08 | 11:29

  Къде си се борила бе играчка такава .Ти ако си се борила и ако сте на място като партия до сега и трите избора БСП щеше да ги спечели заради безумията на ГЕРБ

 9. 2019.11.08 | 11:27

  Нинова недей заблуждава избирателите на БСП, депутатите на БСП, ръководството на БСП с празни приказки и някакви писъмца Никакви посланици ,никакви европейци никакви измислени американци ще помогнат на държавата потънала в това блато от шайкаджии.

 10. 2019.11.08 | 11:19

  ти си абсолютно луда

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет