Зам.-министър Запрянов участва в конференция по отбрана и сигурност в Грузия

  • 06 ноември 2019 15:48

  • 189
  • 0
Зам.-министър Запрянов участва в конференция по отбрана и сигурност в Грузия
© Министерство на отбраната

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов участва в 13-то издание на Грузинската конференция по отбрана и сигурност в Батуми, Грузия. Форумът се провежда на 6-7 ноември. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

Той се утвърди като платформа за обмен на мнения по актуални въпроси в сферата на сигурността и отбраната. В конференцията традиционно участват представители от правителствения и неправителствения сектор на страни-членки на НАТО и партньори. В програмата на събитието са включени теми, свързани с предизвикателствата пред сигурността в Черноморския регион, реформите, които провежда Грузия по пътя към членството в НАТО и ЕС, както и хибридните заплахи.

Заместник–министър Запрянов говори пред участниците в конференцията в рамките на панела, посветен на възможностите за подобряване на средата за сигурност в Черноморския регион. Останалите участници в този панел са министърът на отбраната на Република Армения Давит Тоноян, заместник-министърът на националната отбрана на Република Турция Юнус Емре Караосманоглу и командващият на Сухопътните сили на САЩ в Европа генерал-лейтенант Кристофър Каволи.

В рамките на форума заместник-министър Запрянов проведе среща с първия заместник-министър на отбраната на Грузия Лела Чиковани.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
189 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини