Депутатите одобриха военната полиция

  • 10 юни 2011 11:13

  • 820
  • 0
Депутатите одобриха военната полиция
© Булфото

Според новия закон, който днес те разгледаха на второ четене, Военната полиция осъществява контрол за спазването на обществения ред и военната дисциплина от военнослужещите, както и охранителната дейност за предотвратяване, пресичане и защита от противозаконни посегателства на лица, обекти, имущество, въоръжение, техника и мероприятия.

Военната полиция ще осъществява и контрол върху използването на военни превозни средства, както и ще осигурява контрола за спазването на установения пропускателен режим при влизане и излизане от охранявани обекти на Министерство на отбраната и Българската армия.

Военните полицаи ще могат да проверяват документи за самоличност на външни лица, служебни пропуски на работещите, както и проверки на багаж и товар.

Съвместно или във взаимодействие с МВР или ДАНС Военна полиция ще осъществява охрана на обекти, разкриване, прекратяване и пресичане на терористични актове, разпространяване на оръжия за масово унищожение и незаконен трафик на оръжие.

При обсъждането на закона в пленарна зала присъства военният министър Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март.

Последвайте канала на

820 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини