Сидеров: Да прекръстим връх Мусала на Св. Иван Рилски

  • 22 март 2012 11:29

  • 1357
  • 2
Сидеров: Да прекръстим връх Мусала на Св. Иван Рилски
©

Аз съм удовлетворен и доволен от това, което каза господин Плевнелиев и се надявам нашият диалог да продължи, защото това са национални интереси. Това каза лидерът на Атака Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа на обща пресконференция с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

По думите на Сидеров от голяма важност е и въпросът какъв икономически модел ще избере да следва България. Ние сме убедени, че икономиката на България може да се подобри чрез незабавно и рязко повишаване на доходите, каза той. Ние искаме да се приближим до средното европейско ниво, а не да бъдем в пъти под него. По думите на Сидеров повишаването на заплатите ще повиши потреблението, оттам и производството и ще се раздвижи националната икономика.

Актуална за нас тема е и промяната на топоними, което е в правомощията на президента. Искаме да бъдат подменени всички топоними от турски произход, включително името на най-високия връх в България - Мусала. Сидеров обясни, че името е с мюсюлмански произход и предложи върхът да бъде преименуван на "Св. Иван Рилски".

Той предложи свикване на консултативен съвет по сигурността за искането на наши национални води от Румъния.

Въпрос, който представихме пред президента са редица референдуми, които могат да се инициират и проведат по много теми - например членството на Турция в Евросъюза, "за" или "против" АЕЦ Белене и др., допълни лидерът на Атака.

Трябва да дадем възможност всяка една партия да участва равнопоставено в България. Вжен е и демографския въпрос, и икономическия.

Последвайте канала на

1357 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.03.22 | 22:56

1
както има върхове Руен, Вежен и Свежен, защо да няма Росен (на президента) или направо Волен? св. Иван е бил над тези върхове и не би се съгласил, по-добре да кръстим върха я Симеон, я (най-добре) Борис, я Борисов

2012.03.23 | 02:34

2
Aми то връх Вола е кръстен на Волен два ще му станат много.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини