Росен Плевнелиев: Румъния няма териториални претенции към България (видео)

  • 22 март 2012 11:18

  • 4539
  • 11
Росен Плевнелиев: Румъния няма териториални претенции към България (видео)
© Булфото

Благодаря на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, че проведохме един интересен и конструктивен разговор.

Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното след срещата си с ръководството на "Атака" в рамките на инициирания от него "месец на политическите консултации".

Той посочи, че е била обсъдена Националната програма за развитие 2020. "Обединихме се около мнението, че в програмата трябва да има конкретика и синхрон между българските и европейските приоритети. Ясното послание от "Атака" беше, че не само средства от еврофондовете, но и средства от държавния бюджет трябва да се използват за постигане на националните приоритети. От партията чух, че България трябва да се фокусира върху инвестиции в икономиката, но не в молове, а в разкриване на реални работни места в производството", обясни Плевнелиев.

Държавният глава съобщи, че според Сидеров и "Атака" трябва да се разгледа генерално темата за доходите. "Те искат драстично увеличение на минималната работна заплата и пенсия. Всички се обединяваме около темата за инфраструктурата, технологиите. Дискутирахме и по енергийната тема. От "Атака" се обявяват за това, енергийната ефективност да стане национален приоритет. Те искат да се вземат мерки по отношение за намаляване на сметките за ток. "Атака" са категорично "за" изграждане на новия ядрени мощности, респективно АЕЦ "Белене". Те са и за диверсификация на газовите връзки, но посочиха, че България не трябва да залита ту към Русия, ту към САЩ, както и че темата не трябва да се преекспонира", заяви Плевнелиев.

Президентът съобщи, че с партията на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа са на едно мнение по отношение на реформите в сектора за сигурност и уточни, че от "Атака" искат разделение между политическото и административното при провеждането на административната реформа, т.е. административната отговорност да се носи от администрацията, а политическата - от политическите кабинети. 

Според "Атака" фискалният резерв трябва да се управлява консервативно. Националистите са се обявили за провеждане на референдум за строежа на АЕЦ "Белене" и за членството на Турция в ЕС.

По повод изказването на румънския външен министър, президентът Плевнелиев заяви: "За да станат членове на ЕС, България и Румъния са подписали документ за липсата на каквито и да било териториални претенции. Четох внимателно думите на румънския външен министър – той не говори за териториални претенции, а за нерешен проблем в акваторията на Черно море. Проблемът не може да бъде решен с извиване на ръце, както Румъния се опита да направи със Сърбия. МВнР реагира по въпроса и поиска обяснение от румънския посланик в България. Ние сме добри съседи с Румъния и ще продължим да бъдем такива".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4539 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
АКО ИМАТ ИНТЕРЕС ЕТО ЗАЩО...

2012.03.31 | 13:55

11
Проблемът е доста по сложен, и никоя българска медия не го схвана до момента. Ето за какво става дума-румънската претенция се отнася до шелф в 200 милната зона-ако България отстъпи-Румъния ще има директа граница с Турция-по море(границите в морето са параболи, а не прави линии), и България ще изгуби директен излаз до международни води-Български кораби ще преминават през турски или румънски води-ако отстъпим. В момента-Румъния няма обща граница с Турция при шелфа-защото има международно признати български води-и българските води граничат с международни води-тоест България има директен излаз към въпросните международни води. С други думи-румънската наглост предствлява начин да бъде загубен Българския излаз до международни води, и РУМЪНИЯ ДА ПОЛУЧИ ГРАНИЦА С ТУРЦИЯ. Тоест въпросът е много сериозен-не става въпрос за румънски претенции в крайбрежието-а за румънски претенции в 200 милната зона-навътре в морето-с цел затваряне на Български излаз до международни води и обща граница на Румъния и турция по море.
Бабаитко

2012.03.25 | 02:46

7
Националистите са се обявили за провеждане на референдум за строежа на АЕЦ "Белене" и за членството на Турция в ЕС. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМ по тоя въпрос !
4i4o go6o

2012.03.26 | 09:47

10
Аз съм твърдо против членството им в ЕС на Турция !
e

2012.03.26 | 09:47

9
И тебе ли Дянков те храни жена ти ? Защото и мен.А-а-а-а,нека го е яд Цветанов ,че майка му не го храни,а само му купува апартаменти ,та и Бойко ,че неговата го е учила да сади само картофи ! А сега нещо друго и сериозно.Ще дойде време,когато ти Дянков няма да си нужен и на Световната банка вече,нито US-Департамента от подлоги като Борисов и Цветанов,чрез които по този начин бойко,тират Руската и Европейската икономика.
Джиджо

2012.03.25 | 02:47

8
Тая работа със минималният трудов стаж за всяко работно място е пълен смях ! На запад от нас се изисква задължителен стаж в много малко обяви за работа примерно за редки професии , за позиции при които се изискват солиден теоретичен и практичен опит и лицето самостоятелно работи и изцяло носи отговорност за качеството извършваната от него работа ! Споменах на един приятел ( германец ) в нета че за работа във бригада на най-ниската длъжност и на най-ниската заплата на човек който допреди примерно месец е бил ученик или студент и .... той помисли съм се побъркал или че се опитвам да го излъжа !
4i4o go6o

2012.03.25 | 02:44

5
Поредните празни приказки без покритие за съжаление ! Към инвестициите в реални работни места трябва да се добавят и доста други мерки примерно : преминаване от сезонна заетост към постоянна такава , реформа във заплащането на труда ( да се въведат минимални заплати според това какво образование имаш а не както е сега със една и съща минимална работна заплата за всички , реформи във средното и висшето образование закриване на общо образователните средни учебни заведения които освен диплома за средно образование не осигуряват професия , модернизиране на учебните програми така че да не се четат лекции от преди 30 или 45 години от преподаватели не говорещи свободно нито един чужд език и не умеещи да работят със компютър и т. н. За всичките години откакто "пукна" демокрацията в България само се говори и говори и нищо не се прави !
Новатор

2012.03.25 | 02:44

6
Относно минималната работна тя трябва да бъде променена не 270 или 500 на месец а 5 или 10 лева на ЧАС !!! за да не могат работодателите да лъжат работниците и държавата
111

2012.03.22 | 19:38

4
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- КУПИ ЕКИП НА ЛЮБИМИЯТ СИ ТИМ 2012/2013 !!
mp3

2012.03.22 | 19:38

3
Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители. Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012! След регистрацията ще получите имейл на български език с кратки съвети! Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад. Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви! Всеки месец, като заплата! Лесно е, става за минута! Успех! Вашата покана е тук:http://signup.wazzub.info/?lrRef=e5d0f2e7
идея

2012.03.22 | 19:37

2
Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители. Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 8-ми април 2012! След регистрацията ще получите имейл на български език с кратки съвети! Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад. Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви! Всеки месец, като заплата! Лесно е, става за минута! Нужно е да си потвърдите регистрацията.. Успех! Вашата покана е тук http://signup.wazzub.info/?lrRef=fbaa0cc0

2012.03.22 | 17:01

1
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини