Капка Сидерова: Да си ходят политиците, обременени с минало

  • 22 март 2012 09:44

  • 1049
  • 1
Капка Сидерова: Да си ходят политиците, обременени с минало
©

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 се числи към онези, обременените с минали управления политици, които в настоящия момент би трябвало да се оттеглят, отстъпвайки място на нови хора. Това заяви пред TV7 Капка Сидерова. Тя каза, че има информация като журналист за закупуването на некачествени влакове с личното лобиране на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Този коментар Сидерова направи във връзка с жестокия пожар по линията София- Кардам, при който загинаха 9 души.

Капка Сидерова коментира, че нито една партия не се е възползвала от условията в европейски план, за да ускори своето развитие: “Смятам, че това трябва да се осъществи е нас от едно ново поколение политици, които да не гледат в личните си канчета, личните вражди и да погледнат по-мащабно нещата – да видят, че сме в една тотална криза и че изход от нея има. Вече никой не помни началото на скандала. Като в албанската вендета – поколения наред се избиват, но вече никой не помни какво е поставило началото на тази вражда”.

Сидерова сподели, че към новата формация, която ще бъде учредена на 25 март от нея и нейни съмишленици, ще се присъединят много интелигентни и доказали се хора, сред които дъщерята на Вера Кочовска - Десислава Кочовска, както и българката от Македония Спаска Митрова.

“Атака” заора на едно място, не можа да прескочи бариерата и след това трябваше да се реформира. Първата ни идея беше да реформираме “Атака” отвътре. Това да стане на един демократично проведен конгрес. Тогава ние призовахме лидера Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа да подаде оставка, което беше нормално за човек, провалил се на президентските и парламентарните избори”, коментира бившата активистка на “Атака”.

Запитана дали опозицията може да бъде алтернатива на управляващата партия, Капка Сидерова заяви категорично, че политиците, обременени с минало, трябва да си ходят. В това отношения тя изрази своята подкрепа за действията на премиера Борисов по отстраняването на някои възлови министри. “Колкото по-необременен е един човек, заявил се с предишни управления, толкова повече той може да работи и да даде максималното от себе си. В политиката хората се изхабяват много по-бързо от хората в нормалния живот. Това го виждам и по Волен. Той беше съвсем друг човек преди 6 години”, сподели Капка.

Тя смята, че останалите в “Атака” “се опияняват от гласовете си, въпреки че не могат да кажат нищо”. Капка Сидерова сподели, че не е имала намерение да прави нова партия. Но срещите й със симпатизанти, стари активисти на “Атака” я накарали да се замисли, че тази партия трябва да се случи. “Пък нека хората да си преценят честно дали ще гласуват за нас или за “Атака”, каза Капка Сидерова.

“Хората ме познават, знаят как мога да се боря и какво съм направила до тук в политиката, добави тя. Тя каза, че тя, Димитър Стоянов и петимата отцепили се от “Атака” депутати са хора, свързани с тази партия от самото й създаване. Вече мина времето на лидерите, на индивидуалните лидери. По-скоро е време за съвместни действия и за ясни правила, които трябва да бъдат наложени и спазвани оттук нататък”, добави тя.

Запитана къде са отишли парите на “Атака”, Капка отвърна, че трябва да бъдат попитани онези, които управляват партията. “Хората се съблазняват, което е неизживеният преход у българите. Тук всеки гледа нещо да смотае и да излезе богат от политиката, на което трябва да се сложи край. Хората не желаят комиксови герои, които да прелетяват през политиката, а такива, на които да имат доверие”, каза в заключение Капка Сидерова.

Последвайте канала на

1049 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДОЛУ ГЕРБКП!

2012.03.22 | 20:37

1
Ако някой Българин гласува за тази комунистическа курва Меглена Кунева-Пръмова, ще повтори безпримерния електорален подвиг на Българите от лятото на 2009 г., когато дадохме цялата власт в ръцете на тези безкрайно тъпи, невежи, но и отмъстителни нищожества от ГЕРБ!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини