Румен Радев проведе среща с премиера на Виетнам Нгуен Суан Фук

  • 22 октомври 2019 13:23

  • 2716
  • 1
Румен Радев проведе среща с премиера на Виетнам Нгуен Суан Фук
© Прессекретариат на държавния глава

Увеличаването на икономическия, търговски и инвестиционен обмен между България и Виетнам е общ приоритет и институциите в двете държави са готови да подкрепят инициативите на бизнеса. Това беше общата позиция на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и министър-председателя на Виетнам Нгуен Суан Фук, които проведоха среща днес в Токио. Двамата представляват своите страни на церемонията по интронизация на новия император на Япония Нарухито.

Предстоящото заседание на Смесената комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество между България и Виетнам през ноември т.г. в София е добър повод и за провеждането на двустранни бизнес форуми и набелязване на конкретни проекти от взаимен интерес, подчерта Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Държавният глава потвърди поканата към своя виетнамски колега президента Нгуен Фу Чонг да посети страната ни заедно със силна бизнес делегация.

,,Доверието между България и Виетнам и контактите между хората са най-големият капитал в двустранните отношения, който освен в увеличаване на търговския обмен следва да бъде вложен с подкрепата на институциите в създаването на смесени предприятия за износ на пазарите в Азия и в рамките на общия европейски пазар'', призова президентът.

Според Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на утвърждаването на България като регионален център за развитие на информационните технологии в Югоизточна Европа, както и традициите в областта на електрониката, фармацията и медицината също създават предпоставки за реализацията на общи проекти. Споделена бе и позицията, че търговски обмен от около 100 млн. долара годишно не отговаря на потенциала на двете държави.

,,България и Виетнам имат огромно преимущество с това, че двата народа не се налага тепърва да се опознават и са свързани от отношения на приятелство и доверие“, подчерта още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Нгуен Суан Фук открои от своя страна отличното двустранно сътрудничество в сферата на образованието и науката в близкото минало – 30 000 виетнамски граждани, сред които и самият той, са завършили висшето си образование, получили са професионална квалификация или са специализирали у нас, и призова за възстановяване на активното партньорство в тези области.

Като особено перспективна сфера за развитие на двустранните отношения беше откроено сътрудничеството в отбраната, ремонта на въоръжение и техника, както и в областта на военното образование.

Нгуен Суан Фук подчерта пред държавния глава, че като председател на АСЕАН през 2020 г. Виетнам ще работи за последващо разширяване на връзките и икономическото партньорство на България с Асоциацията на страните от Югоизточна Азия.

България и Виетнам имат отлично сътрудничество в рамките на международните организации и ще продължат активния си диалог при формирането и отстояването на общи позиции, беше отбелязано още на срещата на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и министър-председателя Нгуен Суан Фук в Токио.

Последвайте канала на

Novini.bg
2716 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ерни

2019.10.22 | 13:46

1

Шапкаря с Деса обиколиха света на наш гръб,

Добави коментар

Водещи новини