Международният секретар на ЖГЕРБ Антоанета Събкова взе участие в конгреса на ЕНП Жени във Виена

  • 20 октомври 2019 11:53

  • 400
  • 0
Международният секретар на ЖГЕРБ Антоанета Събкова взе участие в конгреса на ЕНП Жени във Виена
© ПП ГЕРБ

Международният секретар на ЖГЕРБ Антоанета Събкова взе участие в конгреса на ЕНП Жени на тема „Визията на жените за по-добра Европа“, който се проведе на 18 и 19 октомври 2019 г. във Виена. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Сред ключовите участници в конгреса са българският еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, заместник-председателят на Европейския парламент Майред Макгинес, както и хърватският кандидат за заместник-председател на новата Европейска комисия с ресор „Демокрация и демография“ Дубравка Шуица.

В рамките на конгреса бе приета резолюция, съдържаща приоритетите, които според женската организация на Европейската народна партия следва да залегнат в политиките за следващия мандат на Европейския парламент. Одобрената резолюция ще бъде представена на вниманието на Европейския парламент и Европейската комисия.

Текстът подчертава, че семейството е крайъгълен камък на обществото ни и изисква баланс между професионалния и личен живот и в него се изтъква, че с успешната интеграция на жените на трудовия пазар се увеличават доходите на семейството и се увеличава икономическия растеж на Европа.

Равенството между жените и мъжете e и следва да остане и занапред особено важен аспект във всички области на политика както на национално, така и на европейско ниво.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
400 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини