Георги Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония, трябва да браним историята си

Ако в Македония сега смятат себе си за различни, моля - не възразяваме! Но ако смятат да откраднат историята ни, с това няма да се примирим, защото тази история е основата на нашата идентичност. И това не могат да го разберат дори и някои наши учени - трябва да браним историята си, защото сме отстъпили прекалено много на Македония. Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, президент на България и историк, по повод нерешените исторически проблеми между България и Северна Македония.

"Проучване в Скопие наскоро показа, че България е най-враждебната им страна, което показва, че нямаме ясна позиция, включително и като тактика. Ние, българите, трябва да сме в състояние да преговаряме и разговаряме с всяко избрано законно правителство в Скопие, но на базата на много по-ясна, изчистена позиция", каза Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

"Ние трябва да отидем с нова, още по-чиста позиция, първо", изтъкна той по повод отлагането за започването на преговори за присъединяване на С. Македония към ЕС. "Второ, да не се връзваме с исканията за промени, трябва да сме готови да говорим с всички, това е втори въпрос. Ние, ако не сме готови, ако изпълняваме чужда роля и чужда поръчка, както имам усещането сега, ако ще 60 години да имаме, положението ще е същото.

Трябва да разпишем много ясно, да дефинираме по-скоро понятието "обща история", всички забравиха, че имаше такова понятие в т. нар. договор. Към него трябва да има кратък анекс: че историята ни е обща, защото през Средновековието, Възраждането, до началото на 20-ти век, основното население е българско. Точка! Всичко друго е излишно, от това произхождат всички други дефиниции, които ще се дадат за Гоце, Даме Груев и т. н. Не може да вървим по домова книга за всеки - решението е в тези три изречения, които ви цитирах", убеден е Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

По думите му вицепремиерът Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността трябва да приеме по-дипломатичен тон към съседите. "Първо за античните претенции на Македония - там работата приключи! Гърците си направиха един великолепен договор, в който решиха всички проблеми, вкл. и по-дребни, и оставиха някои незначителни такива. Що се отнася до г-н Каракачанов, усещането ми е, че се държи малко провокативно, както ранното ВМРО, а в този момент наистина трябва да има твърд, но и дипломатичен тон. Най-важното е да запазим усещането, че сме най-близките народи на Балканите. Не можем да им променим съзнанието, а как се чувстват - тяхна работа", изтъкна историкът.

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в не смята за драма отлагането за започването на преговори за присъединяването на С. Македония към ЕС. "Франция, Дания и Холандия са страни с традиционно повишени изисквания, първо. Второ, самият Заев трябва да си признае, че беше подведен от някои европейски "лидери", вкл. и комисари - е, не се случи. Може би това време може да се използва от нас в позитивен план.

Няма драма с отлагането за присъединяването, но е неприятно. Според мен така Македония ще има повече време. А също и ние - да им представим спокойно и дипломатично, но и твърдо, нашите условия към тях", смята Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Коментари

 1. 2019.10.20 | 09:40

  Комунягите нямат право на глас,защото по тяхно време объркаха истирията толкова много,че сега и Господ да слезе неможе да я оправи. Каракачанов е много прав! Стига сме отстъпвали!!!

  1. 2019.10.20 | 16:09

   ГАДЕН ТРОЛ.

 2. 2019.10.20 | 09:26

  Другарю Първанов я кажи по добре как върви бизнесът в 5зведния СПА хотел на сина ти!
  Има ли достатъчно нощувки, можеш ли да живееш с доходите ти що годе човешки, защото се притеснявам, че обявените пред НАП 10 000 лева няма да ти стигнат до никъде!

  Съпартиецът ти, Киро Контрабандисто например, най големият ценител на маркови неща в БЪлгария, носи часовник на стойност не по малка от 20 000 лева!

 3. 2019.10.20 | 08:18

  дежурния гаден трол на сайта и гроб.

 4. 2019.10.19 | 20:09

  Нали вие комунистите с терор карахте българите в македония да се наричат македонци!Ай сега ако обичаш да го давате по кротко и изобщо да не се обаждате!

  1. 2019.10.20 | 08:09

   бъркаш нещата,нещо. ТОЗИ Е СОРОСОИД-никога не е бил КОМУНИСТ, а само партиен чиновник.

 5. 2019.10.20 | 05:39

  To4ka tire tire to4ka. Parvi priznahte nezavisimost na Makedoniq a sega revete 4e vi kradqla istoriqta. Vsqka naciq ima pravo da si pi6e istoriqta. Siguren sam 4e ako tarsite da dirite kusuri 6te razberete 4e i Rumaniq ni e krala ot istoriqta. Maloumiiii

 6. 2019.10.20 | 00:11

  Тоя, как го издържахме 10 години.Че и сегашния фатмак...

 7. 2019.10.19 | 20:56

  Гунгер

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет