Страхил Делийски: Държавата не трябва да се меси във вътрешната структура на БФС

  • 18 октомври 2019 12:22

  • 476
  • 3
Страхил Делийски: Държавата не трябва да се меси във вътрешната структура на БФС
© Фейсбук

Държавата може да се меси, когато става дума за социалните измерения на футбола, за законовите измерения на онова, което се случва във футбола. Не мисля, че ѝ е място да се меси в самата вътрешна структура на БФС. Това коментира пред БНР политологът Страхил Делийски.

Според него държавата трябва да се занимава с всеки един проблем, който е от нейната компетентност, независимо в коя сфера той се появява. "Защо това става кампанийно, показно - това е съвсем друг въпрос", уточни той.

По думите на политолога това, че ръководството на БФС се съобрази с искането на министър-председателя за оставка на Борислав Михайлов, вероятно е по силата на неинституционализирани отношения между Боби Михайлов и премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Страхил Делийски коментира, че присъствието на "неонацистки структури" на футболните терени не става без протекцията и на съответните собственици на отборите, и на най-високо политическо ниво.

"Бих оневинил тези момчета, те са продукт на много неща - на икономическата обстановка, на една културна война между либерализма и левицата, на нормализирането на този тип език, характерен - ксенофобски и расистки, неговото детабуизиране в публичното пространство, на политическата технология. Ние всички, като общество, сме виновни, че допуснахме това да се случи по една или друга причина", заяви Делийски.

По повод на неприличен жест от телевизионния екран, показан от вицепремиера Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, политологът заяви, че е драматично, когато подобен тип култура се превърне в мейнстрийм и това е знак, че нещо в обществото не е наред.

Последвайте канала на

Novini.bg
476 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.10.18 | 15:15

3

СТалийски ,че чак сега ли разбрахте ,че обществото и управлението е деградирано.Посочете мерките ,действията и пътя за възстановяване на държавата и държавността.Народа спи ,спи но и лидерите на партиите и журналята спът , и са на хранилка на ББ . .

2019.10.18 | 14:27

2

Абе като се финансира с пари на данъкоплатеца ще се меси и още как .. да ви таковам в обслужващите пед4лчета смешни ..

И

2019.10.18 | 14:23

1

И един политолог коментира докъде трябва да стигне властта. Както знаем всички в нашата родина разбираме и от футбол. Тогава се предполага че разбираме и от как се разпределя властта. Позицията е проста: като се дават пари от държавата и няма никакъв ефект от това даване - няма деца да спортуват, няма стимули да играят - ами тогава държавата защо да храни разни хора и организации от които няма никаква полза. Пък после - ама искаме пари за пенсии, искаме пари за какво ли не. Ами те парите не са разтегливо понятие. Като се дават пари за футбол поне трябва да се стараят да има някакъв ефект от този футбол а не една голяма излагация

Добави коментар

Водещи новини