Правителството прие промени, за да има пари за прегради за метрото

  • 16 октомври 2019 13:47

  • 537
  • 0
Правителството прие промени, за да има пари за прегради за метрото
© Булфото (архив)

Кабинетът прие изменения в Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) 2014-2020 г. С промените ще се осигури възможност за финансиране на проект за оборудване на метростанции по линия 1 и линия 2 с автоматични перонни преградни врати, с оглед намаляване на риска от инциденти, съобщават от правителствената пресслужба.

В обхвата на програмата се включва финансирането на подготовката на проектите за развитие на железопътните възли Русе, Варна и Горна Оряховица. Така ще се гарантира пълната им готовност за реализация в следващия програмен период.

С други промени в обхвата на ОПТТИ се включва модернизацията на осигурителните системи в железопътния участък Русе-Каспичан, която заменя проекта за внедряване на ETCS по протежение на жп отсечката София-Септември. По този начин ще се осигури висока степен на безопасност в жп отсечката.

Изменението на програмата включва още преразпределение на финансовия резерв за изпълнение по приоритетите на ОПТТИ, с оглед ефективно усвояване на ресурса и успешното изпълнение на програмата.

Последвайте канала на

Novini.bg
537 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини