Румен Радев: Модернизацията на Въоръжените сили не е еднократен политически акт

  • 16 октомври 2019 12:49

  • 313
  • 6
Румен Радев: Модернизацията на Въоръжените сили не е еднократен политически акт
© Пресцентър Президентство

Трансформацията, модернизацията на българските ВВС и изобщо на Въоръжените сили не е еднократен политически акт, той не се изчерпва с покупката на техника и въоръжение, а е сложен процес, изискващ изключително компетентно ръководство, заяви президентът Румен Радев пред журналисти на отбелязването на Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили - 16 октомври, в София.

Държавният глава добави, че очаква правителството да осъзнае с какво всъщност се е заело и да изпълнява всички необходими действия, от които зависи една успешна модернизация.

Президентът Радев поздрави всички, свързани с авиацията, за празника, като добави, че българските ВВС винаги са били носител на гордостта и идеалите на нацията и символ на непреклонния дух на българина. Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие почетния караул пред Паметника на българския летец до сградата на парламента и поднесе венец по случай празника.

Командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков каза в отговор на въпрос, във връзка с очакваните нови изтребители Ф-16, че следващата седмица пристига екип от ВВС на САЩ, който ще работи съвместно с представители на българските ВВС на базата "Граф Игнатиево", и ще се обсъждат критериите, изискванията, възможностите и схемата за обучение на летателния и на инженерно-техническия състав. През ноември се очаква втори екип от ВВС на САЩ, който ще дискутира с българските си колеги въпросите по инфраструктурата.

Стойков коментира, че повод за оптимизъм на празника на ВВС има, те изпълняват задачите си, а авиационната техника поетапно се ремонтира и влиза в строя.

Председателят на парламентарната Комисия по отбрана Константин Попов коментира, че надеждата става все по-силна, възстановява се Висшето военновъздушно училище, купува се съвременен боен самолет, възстановява се съществуващата техника, предаде БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
313 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ерни

2019.10.16 | 13:36

1

С две думи, жалка картинка.Радев е съвременния Георги Димитров, слуга на СССР и Коминтерна! По всички руски канали се хвалят "Българският президент Радев е наш!". Да, но не и наш, поне мой не е 100%! Изменник заради едната власт! Комунягите за власт ще предадат и майка си, та камо ли родината.

Националист

2019.10.16 | 14:36

2

Да това е самата истина и все пак се надявам този тъп шапкар да се съвземе малко .не разбирам жена му не си ли говорят колко много са смешни и резилни благодарение на БСП госпожа Нинова и обкръжение те всичките съветници в президентството са от тях и му пълнят главата и той се води иначе на драго сърце бих го подкрепял но сега извенете но никога сам да си задава въпроси те жалкото господин президент просто бъди на народа президент Ане на гнусната безкрупулни комунистите и ще бъдеш от всички подкрепян и уважаван бади мъж а не кукла на конци господин ГЕНЕРАЛ

Иво

2019.10.16 | 14:42

3

Бързо забрави, че не си обикновен гражданин, а си президент на всички българи и от това следва да си надпартиен. Все по-трудно ти е да прикриваш зависимостта си от червената върхушка и използваш всеки повод, за да вършиш онази мръсна работа, за която те сложиха комунягите на това ти място.Ти не си президент на БЪЛГАРИЯ, ти си зависима марионетка.
Аз нямам президент. Моя президент беше. Плевнелиев. Винаги на една позиция, никога не я променя и няма да забравя, когато сне доверието си от пагубното правителство на Орешарски.

Mitaka

2019.10.16 | 14:44

4

ЗАКЪСА ГО РАДЕВ И ЗАТОВА СЕГА ГЛЕДА ДА СЕ НАХОДИ, ЧЕ ТОВА ЩЕ МУ ОСТАНЕ. Радев е национален предател ,особено опасен за националната сигурност .Най -добре е от Баку ,след срещата си там с руските офицери,които му дърпат конците,да излети към Москва и повече нито да го чуваме ,нито да го виждаме !!!! Иначе рано или късно ще търка наровете на български затвор.

Жени

2019.10.16 | 14:46

5

И това изсрано говно Радев получава 11000 лева заплата. С 4 повече от премиера. Само лежи и пърди, на почивка беше, яде и пи с Деса простакеса. Нищо не зависи от него, само лала, а Борисов не се спря и трето лято не почива.

2019.10.16 | 19:40

6

Тоя смешник наистина го е закъсал яко, като гледам на снимката " младежите " от обкръжението му. Дори не виждам и някой от Позитано 20 около него. Тежко му и горко на тоя " велик " преЦендент. И Решетников ще го от е.е, като го гледа колко е смотан.

Добави коментар

Водещи новини