Каракачанов: При Станишев и Орешарски футболът ни по-хубав ли беше?

  • 16 октомври 2019 11:26

  • 3449
  • 11
©

Когато знаеш, че това, което правиш, ще доведе до санкции за отбора, който подкрепяш, защо го правиш? Това не го приемам, каза пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността по повод расисткия скандал на футболната квалификация България - Англия, предаде репортер на Novini.bg

Полицията арестува някой, когато оказва съпротива. В момента, в който са били подканени да напуснат, са ги извели мирно и тихо. Силови действия в агитката могат да предизвикат разбунване на цялата агитка. Полицията си е свършила работата, без да използва сила. Това е похвално, заяви Каракачанов.

Попитан защо въпросните фенове са допуснати на стадиона, след като са стари познайници на полицията, той посочи: "Много неща има по темата футболно хулиганство, за които може да си зададе въпроса защо. Защо не се огледаме дали част от агитките не се занимават и с друга дейност, освен да подкрепят отборите. Имаме предвид разпространение на дрога, организиране на други неща, наказуеми от закона".

Има достатъчно мерки, които да се вземат и много по-стегнато и твърдо да се действа. В крайна сметка човек отива на стадиона да гледа спорт, а дори да реши да си изхвърля негативната енергия – не по този начин. Не можеш да правиш неща, които знаеш, че ще доведат до санкции, заяви вицепремиерът.

В отговор на въпрос ще поиска ли по-строги санкции за футболните хулигани, той каза: "Винаги съм настоявал за по-строги санкции спрямо всички нарушители. Хайде, като говорим за футболните агитки, които правят непозволени неща, ще ме подкрепите ли, ако поискам по-строги санкции за тези, които се правят на по-интелигентни и затварят кръстовища, блокират половин София, спират икономическото развитие на цели региони?" Попитан дали поставя под общ знаменател еколозите и футболните хулигани, Каракачанов отговори с въпроса "Не е ли едно и също?", на което получи отговор от журналисти: "Някак си не е".

За вас не е, но мен е. И едните нарушават закона, и другите нарушават закона. За едните искаме по-строги мерки, за другите не искаме. Започнем ли да разделяме закона на морален и неморален, няма закон. Законът трябва да е еднакъв – започнем ли да го делим на такива, които ни харесват и такива, които не ни харесват, ефектът е нулев, коментира вицепремиерът.

Футболното хулиганство не е оправдано. Другото хулиганство, което минава за умно и красиво, също е хулиганство, то нанася поражение на икономиката, добави Каракачанов.

Той определи думите на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, че каквото ни е управлението на държавата, такъв ни е и футболът, като заяждане. Като беше правителството на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, по-хубав ли беше футболът? А като беше правителството на Орешарски? Според мен проблемът на българския футбол е, че българските футболисти нямат сърце да играят за националния отбор. Затова от 10 години спрях да ходя да гледам футбол. Какво да гледам отбори, които нямат хъс да се борят, отбори, които разчитат, че собственикът ще им уреди съдията, ще им уреди точките в мача и че първенството е горе-долу нагласено от първо до последно място още в първия кръг. Проблемът е в липсата на училищен, на детски и младежки спорт. Тук държавата трябва да се намеси, заяви Каракачанов.

Той коментира и темата с отношенията на страната ни със Северна Македония. Ако няма да се разберем по въпроса за Гоце Делчев, Северна Македония – в антрето на ЕС и ще чакат. Никога няма да се съглася на компромис с българската история. Няма да го направя в името на това да ходят скопските политици, да ми се кипрят в Брюксел и да ми се правят на европейски политици, посочи вицепремиерът.

Не очаквам ЕС да вземе много твърда позиция спрямо Турция заради икономическите интереси и инвестиции, които няма да рискуват, и ще продължават с тази леко разкрачена позиция, каза още Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

По думите му истинската опасност от конфликта в Сирия не е толкова, че оттам могат да тръгнат бежанци, тъй като няма как да тръгнат към Турция. Кордонът на турската армия, вижте границата – тази 30-километрова зона е от граница до граница, тоест 400 километра. Бежанците, които бягат в момента – кюрди, които бягат от бойните действия, се насочват или към Ирак, или към Сирия. Те няма как да преминат на турска територия, през турската армия и оттам да тръгнат към България, добави той. Каракачанов посочи, че истинската опасност се крие в над 150 000 джихадисти и техните семейства, които са в лагерите, охранявани от кюрдите. Ако тези хора бъдат освободени, има две възможности: или да се омешат групи бежанци и да тръгнат към Европа, което е проблем, или другият вариант е да възобновят бойните действия срещу сирийската държава. И тогава целият конфликт да ескалира отначало. Тогава вече става отново много неприятна ситуация, каза още той.

От думите му стана ясно, че българската позиция трябва да е балансирана по отношение на санкции спрямо Турция и много твърда на самата граница. Каракачанов посочи още, че българската армия е в готовност да подпомага Гранична полиция. Надявам се, че заедно с полицията и подкрепата на обществото ще съумеем да го свършим. Без подкрепата на обществото няма как да стане, защото може да се наложи да се използват и по-твърди мерки. Не казвам употреба на огнестрелно оръжие, макар че ако някой употреби оръжие срещу полиция или военнослужещ, те са в правото си да отговорят, заяви Каракачанов, като добави, че поведението на границата трябва да е твърдо и да не се допуска преминаването ѝ.

Последвайте канала на

Novini.bg
3449 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2019.10.17 | 09:21

11

Погледнете го този продажник и селски боклук са го направили министър на отбраната .Боклуците на едно място и скоро трябва да се измете боклука от държавата

Марин

2019.10.16 | 14:41

10

Не е нужно да разбираш от футбол, когато страната ни е коментирана от световните медии в лоша светлина. Като примитивна и расистка. Агитките от т.н. наречените "патриоти" от "Атака" и ВМРО се закрилят, защото се използват в контрапротестите и от правителството срещу недоволните от избора на Гешев и срещу съдията Лозан Панов и много други протести.

Кой си ти, бе?

2019.10.16 | 14:21

9

Господин НИКОЙ се взе много на сериозно. Я по-кротко бе НИКОЙ!

ле ле

2019.10.16 | 13:50

8

Тоя Шопар е много зле. Африканската чума го е погнала. Трябват спешни и крайни мерки. ББ да го отстрани веднага.

Бонара

2019.10.16 | 13:31

7

Да живее е аПризидента когато казва истината управляващите ги боли и несе взимат в раце.

О

2019.10.16 | 13:16

6

Абе и вие знаете, че като ви хванат, че крадете ще ви заключат, ама не спирате.

00000000

2019.10.16 | 13:06

5

Пппппссссссееееввввддддооооо

Я виж ти...?!?!

2019.10.16 | 13:06

4

Шкембе -Войвода освен от ,паспорти и предварително плащане на милиарди за непроизведени самолети,разбирал и от...Футбол...?!?!

Веселин Василев

2019.10.16 | 12:36

3

Странно - откога Министър започна да разбира от футбол.

Магистралка

2019.10.16 | 11:59

2

Евалата Перхидрол - и с тоя си готов да се биеш по всяко време.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини