Юлиан Ангелов от ВМРО: За последните години начинът на мислене на македонците се промени

  • 10 октомври 2019 10:31

  • 588
  • 0
© Канал 3

С декларацията на 44-ото Народно събрание трябва да покажем, че българският парламент има единна позиция и подкрепя братска Македония. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов по време на дебатите по декларацията на 44-ото Народно събрание за Северна Македония и Албания.

"Обсъждаме декларация на НС, не декларация на ВМРО, БСП или която и да е друга партия. Голямата част от политическите партии, които са представени в днешния парламент са дали съгласието и са редактирали тази декларация, за да има възможно най-голяма подкрепа. Винаги може да намерим нюанси, винаги може да тълкуваме и критикуваме. Въпросът е друг - да покажем, че Народното ни събрание има единна позиция и подкрепя Северна Македония, но не безусловно", допълни депутатът.

"В една декларация не могат да се решат историческите спорове. Външно министерство и правителството определят външната ни политика. Те са изработили една рамкова позиция, която е една от най-добрите, касаеща Западните Балкани", коментира още Ангелов.

Според него като държава имаме механизмите Македония и Албания да водят преговори и да отварят различни глави занапред, да изискваме решения на проблемите.

"За последните няколко години начинът на мислене в Северна Македония се промени. Голяма част от хората без да се притесняват заявяват своя произход. А, вие ли ще ми кажете, че договорът нямал ефект", попита депутатът от ВМРО.

"С подобен дебат като този в момента, даваме повод на хората в Македония да си развалят мнението за България и българските политици. Трябва да разделяме политиците в Македония и обикновените граждани", коментира Ангелов.

Юлиан Ангелов заяви, че години наред не се е давало българско гражданство на македонци и се е изисквало доказателства за български произход.

"30 години от ВМРО заявяваме, че с Македония сме един народ, въпреки конюнктурата. Ние се борим за Северна Македония от толкова години, а сега политици трупат точки и използва темата за популизъм", каза още той.

"Някои тук, които не са прочели и два реда за Македония и не са стъпили там не могат да ми обясняват проблемите на страната, няма да стане", категоричен бе Юлиан Ангелов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
588 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини