Томислав Дончев за истерията с децата: Всякакви глупости съм виждал, но това мина всички граници

  • 09 октомври 2019 11:26

  • 895
  • 1
© Канал 3

Стана ясно, че има политическа намеса. Това е  организирана дезинформационна кампания, насочена към ромските общности. Инструктирал съм институциите да говорят и да работят ежедневно с децата и родителите. Това, което се случи в последните дни, има за цел да разруши доверието между тях, заяви на брифинг в Министерски съвет министърът на образованието Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009

Очевидно става въпрос за престъпна злоупотреба със страховете на родителите. Това е чудовищна лъжа. Няма никаква истина. Чухме всякакви неща.  Бяха проведени срещи между родители и учители. По-голямото предизвикателство е ежедневната посещаемост на учениците. Необходими са усилия и комплекс от мерки, за да върнем децата в час. Когато институциите работят заедно, може да  има резултат. Започнахме допълнително обучение на децата по български език в детски градини. Бяха предоставени средства за училищата с концентрация на деца от уязвими групи, каза министърът на образованието по повод паниката, тръгнала от слух, че социалните служби отнемат деца от училища.

Благодаря на всички институции, които реагираха бързо. Предвид създалата се ситуация, беше сторено всичко, за да се нормализира ситуацията. Занятието, което упражнявам, ме е накарало да не съм толкова чувствителен – слушал съм всякакви глупости. Не знам обаче как може образовани хора да ме питат "Ще ми отнемат ли детето, ако нямам кола" или "Ще ми отнемат ли детето, ако пуша", каза вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Това има всички белези на масова истерия. Това не се случва от самосебе си, това е добре организирано. И не, не сме го проспали, следим го от няколко месеца, включително и със службите. Това е много добре режисирано мероприятие, организирано в социалните мрежи. И друг път са опитвали – като например със слухове, че се пускат отрови от самолети, но този път е успешно, защото българинът е много чувствителен за децата си – "Торбалан идва през нощта и взема децата". Защо да ги вземаме, какво да ги правим? Трябва да да успокоим хората, в случая става дума за ирационални емоции. Когато един-двама твои близки ти кажат нещо, не можем да разчитаме всеки да търси информация и официални позиции в медиите, заяви Дончев.

Намираме се в предизборна ситуация и опитът ме е научил да бъда много чувствителен към всичко, кеото се случва в такава ситуация. Всичко има граници. Всякакви глупости съм виждал, но това мина всички граници. Това има за цел да държи хората в подозрения, паника и страх, а това вече не е политически въпрос, коментира вицепремиерът, като призова медиите да помагат истината по случая да излезе наяве.

Има и външни, и вътрешни фактори, които организират това. Със сигурност има участие на пастори в проблемните райони. Надявам се, след като службите си приключат работата, и останалото да бъде съобщено, заяви Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Той коментира и информацията, че служител в пресцентъра на Министерството на отбраната е участвал в разпалването на истерията с децата. Разговарях с колегата Каракачанов, той обеща да провери и да вземе мерки. Доколкото знам, това не е единственият служител на държавна служба, който има съпричастност, което е недопустимо, подчерта Дончев.

Последвайте канала на

Novini.bg
895 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Петрова

2019.10.09 | 11:41

1

Как може нормален индивид да сътвори такава лъжа? Толкова злонамерено действие не съм си и помисляла, че е възможно! Трябва да си изключително болен и долен "мозък", за да разпространяваш такива слухове. Дано открият тези, които предизвикаха това безумие и да получат заслужено наказание! Да разбунват така държавата-престъпници-закона трябва да е безмилостен с тях!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини