ВМРО е против преместването на Държавната психиатрична болница от с. Царев брод в Шумен

  • 09 октомври 2019 11:10

  • 365
  • 0
ВМРО е против преместването на Държавната психиатрична болница от с. Царев брод в Шумен
© Булфото (архив)

Структурата на ВМРО - Шумен алармира за решение на здравния министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през относно преместване на Държавната психиатрична болница от село Царев брод в гр. Шумен. ВМРО се противопоставя на това решение, което е взето без съгласието на Общинския съвет. Това съобщиха от партията.

Ето и целия текст на позицията на шуменските воеводи:

ВМРО – Българско национално движение, гр. Шумен с безпокойство научи за писмото на здравния министър до Регионалния център по здравеопазване за преместването на психиатричната болница от с. Царев брод в сградата на закрития дом „Майка и дете“ в Шумен, която е собственост на Общината.

На първо място - с учудване разбираме, че държавата, в лицето на здравния министър, се разпорежда с имущество - общинска собственост, и няма решение на Общинския съвет, с което се приема извършването на подобно преместване. По този начин би пропаднала идеята сградата да бъде превърната в Дневен център за деца с увреждания, от какъвто нашият град има нужда.

На второ място, в психиатричната болница пребивават лица, които са опасни за хората, най-вече за децата на живеещите в тази част на Шумен. Това са пациенти - алкохолици и наркомани, които въпреки твърденията, че са на специален режим, при недостатъчния бюджет, осигуряван от държавата за подобен род заведения, трудно могат да бъдат опазени в границите на лечебното заведение. Подобни примери съществуват и на други места, като болницата в с. Церова кория, Великотърновско, чиито пациенти всеки ден могат да бъдат видени да се разхождат по улиците на старопрестолния град.

И на трето място, знае се, че част от хората от с. Царев брод работят в болницата. Продължава политиката за отнемането на поминъка на хората от селата и концентрирането на работните места в големите градове (ако Шумен все още може да се определи като такъв). Съживяването на българските села трябва да е цел на всяка власт и в своята програма ВМРО - БНД, гр. Шумен е предвидила мерки в тази посока.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
365 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини