Юлиан Ангелов за Северна Македония: Няма как да не защитим националните ни интереси

  • 30 септември 2019 16:12

  • 1220
  • 1
Юлиан Ангелов за Северна Македония: Няма как да не защитим националните ни интереси
© Кадър - Нова телевизия

ВМРО няма как да не защитят националните ни интереси. Всички казуси трябва да бъдат изчистени, ако Северна Македония иска да влезе в ЕС. Всички институции днес се обединиха около тази кауза и имат обща позиция. Не искаме нищо повече от това Договорът за добросъседство да се спазва. Това заяви Юлиан Ангелов от ВМРО в предаването "Плюс/Минус" по повод проведената консултативна среща на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на днес.

Според Наум Кайчев, зам.-председател на съвместната комисия, е ясно като какъв се е определял Гоце Делчев. "От Македонска страна обаче, отказват да стигнат до същите изводи. Македонец всъщност означава жител на региона Македония в България", каза още той.

По думите на историка Кирил Илчев хората в Македония трябва да се отделят от политиците. "Зоран Заев едно мисли, друго говори, трето прави, а четвърто показва. Хората в Македония страдат от един стереотип - българският фашистки окупатор", категоричен бе той.

По думите на Ангелов Гоце Делчев и цар Самуил са си българи по потекло - те сами са го казвали и писали. "Няма проблем и македонците да ги почитат. Македония и България са братски държави", каза още той.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
1220 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.30 | 18:50

1

само се пенявите ще стискате власта до последно ако ще и маиките ви да продадат

Добави коментар

Водещи новини