Стефан Константинов: Дянков кадруваше в здравното министерство

  • 20 март 2012 08:03

  • 5731
  • 5
Стефан Константинов: Дянков кадруваше в здравното министерство
©

Беше ми много криво в момента, в който си писах оставката и когато ми казаха, че я приемат. Сърцето ми казваше да се боря, но разумът казваше - бягай оттам.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на здравеопазването в оставка Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование.

Той посочи, че преди да депозира оставката си при премиера, му е казал, че въпросът с лекарствата е решен. "Казах му какви законови промени са нужни за сваляне на цените. Чух много скептични коментари за замразяването на цените на нивото от 2010 г. Ако някой каже, че това не е възможно, това означава, че той не иска да го направи", добави Константинов.

"Още ми е криво, но вече усещам, че животът продължава. Смятам, че това ще е една повратна точка в живота ми. С оглед на условията, в които работех, срокът, който изкарах като министър, ми се струва добър. Но не трябва да се мери времето, а резултатите от дейността. Точно това, че има много неща, които не успях да свърша, е сред мотивите за оставката ми. Приемам критиките към мен, но за много от нещата не съм съгласен, че са точно такива", обясни бившият здравен министър.

Той каза, че никой не му е поискал оставката. "Отидох при премиера на заседанието на Министерски съвет, казах му какво трябва да се свърши по лекарствената политика и му оставих оставката си с посочени мотиви. След това ми звъняха хора, за да ми кажат, че това е било правилното поведение. Премиерът наистина в един момент ми остана единственият фен, но бих допълнил,че имам доста фенове в здравната комисия и в парламентарната група на ГЕРБ, които доста са ме подкрепяли. Предложената за здравен министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, винаги е била много критична към мен и е казвала, че реформите не вървят", уточни Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование.

Той посочи, че застава твърдо зад финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи за това, че трябва да се намалят харчовете, но по думите на Константинов, финансовото ведомство трябва да благодари на здравното за намалените бюджетни разходи, защото според него това става за сметка на много по-малко пари за здравеопазване. "Твърдо обаче съм против кадровика Дянков, защото той кадруваше в Министерството на здравеопазването", заяви Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование. Той си обяснява това, че зам.-министърките му са подавали информация за цените на лекарствата първо на Дянков а не на него, с това, че зам.-министър Десислава Димитрова е бивша служителка във финансовото министерство. "Не съм се опитвал да засегна ничий интереси, опитвал съм да се защитавам интересите на обществото. Целият скандал не тръгна от лекарствата и един ден ще се разбере цялата истина. Хубаво е все пак, че някои неща излязоха наяве, това трябваше да се случи, за да започнат да се оправят нещата в здравеопазването. Десислава Атанасова е млада дама, с хъс, с амбиции и е много важно, че има подкрепата на ГЕРБ, за разлика от мен. Ако тя има желание да работи, трябва да се подкрепя тотално в хубавите й инициативи", каза още Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5731 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
feniks

2012.03.21 | 06:40

5
Предложил мерки за решение на проблема с цените на лекарствата!!! Защо чак след като за завишени цени се заговори в пресата? Защо вообще е допуснал да се продават лекарствата на високи цени на неговите бедни сънародници? За мен отговорът е само един - за собстена изгода е допуснал (или сам е организирал) продажбата на лекарства на високи цени. Като доказателство за това, че само заблуждаваше хората че работи бяха изказванията му че разработва нова система и така наречените пътеки са до края на 2011г. И какво стана? Минаха 3 месеца от 2012г. нищо не се промени. Значи върху никаква нова система не е работил.Просто е бил министър да краде. Не трябва да му приемат само оставката, трябва съд, за да се замислят следващите ще работят ли за благото на сънародниците си (и своето собствено ) или само ще крадът.
polq

2012.03.20 | 19:34

4
а зti ащо не спря фармац. октопод и мафия в стрaната ни?

2012.03.20 | 17:28

3
ходи на майка си у путката некадърник грозен
11

2012.03.20 | 13:31

2
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- ФУТБОЛНИ ТЕННИСКИ ЕП-2012 !
2

2012.03.20 | 13:31

1
Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители. Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012! След регистрацията ще получите имейл на български език с кратки съвети! Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад. Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви! Всеки месец, като заплата! Лесно е, става за минута! Нужно е да си потвърдите регистрацията.. Успех! Вашата покана е тук : http://signup.wazzub.info/?lrRef=c0044bc7

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини