Румен Петков поиска оставката на Каракачанов заради ремонт на бойни самолети

  • 28 септември 2019 18:31

  • 2334
  • 6
Румен Петков поиска оставката на Каракачанов заради ремонт на бойни самолети
© Канал 3

Партия АБВ поиска оставката на вицепремиера и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността заради решението му за извършен ремонт на бойните самолети L-39, който поставя под риск живота на българските военни пилоти.

"Оставка, разбира се! Не може министърът да поставя под съмнение здравето и живота на българските бойни пилоти, не може да вземе решение, за което производителят на самолетите да казва, че има "фалшифицирани, вече употребявани или по друг начин незаконно набавени произведени резервни части“. Това заяви в предаването "Офанзива" по Канал 3 лидерът на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, като показа и писмо, което е пратил надлежно до премиера и до председателя на НС.

"Писмото показва как ръководството на Министерството на отбраната поставя под въпрос качеството на ремонта на самолетите L-39, и от страна на Чехия пише, че за тях е определен изпълнител, който не може да гарантира добрия ремонт. И чешката страна, един от производителите на тези самолети, са единствените, които могат да го направят", обясни Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в

"Всякаква друга намеса (а министърът на отбраната с негова санкция е излъчил друг субект за ремонта), води до заплаха за живота на българските летци. И всички трябва да знаят, че това става с личното съучастие на министъра на отбраната. Тези, неговите съпартийци, всеки от тях трябва да си отговори на въпроса: този като министър на отбраната поставя под съмнение живота на българските бойни пилоти, хора, които са взели много тежък личен избор за професионалната си, житейската си, за патриотичната си реализация. Един политик поставя под съмнение живота им, и мисля, че ние, българите, трябва да реагираме на това по един подходящ, достоен начин", подчерта Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Лидерът на АБВ увери, че този случай не е част от започналата вчера кампания за Местни избори 2019. "Не, просто сега ми е предоставено писмото - преди двайсетина дни, и аз съвършено коректно първо го изпратих на министър-председателя и на председателя на Народното събрание с надеждата да стигне до всички парламентарни групи. За съжаление от никъде никаква реакция, затова си позволявам да го кажа публично", каза Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Последвайте канала на

Novini.bg
2334 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Миял

2019.09.29 | 15:19

6

Румба ,индийците се отказват от руските таратайки.За ремонта на Миговете РФ ни иска $83
милиона а Украйна $41 милиона.Украйнците по-лош ремонт ли ще направят бе неграмотен?
Русия без Украйна е НИЩО.
Ами прословутите АРМАТИ? Май никога няма да са на въоръжение. Много скъпи и не СТАВАТ.

Сгафил

2019.09.29 | 09:53

5

Човече ,като вече си бита карта ,защо само се появяваше по медиите.Нищо няма да постигнеш.

123

2019.09.28 | 19:58

3

Абе пий си ракията и не се занимавай с неща които никога нр си разбирал..!!

Иван

2019.09.28 | 22:07

4

абе чашката си е негова,ама здравето на пилотите и Българските интереси определено неса по силите на каракачанов,едно говореше преди,а посллеееее???????????

72

2019.09.28 | 19:28

2

Гледай си чашката. Ти колата само в фирмения сервиз ли я ремонтираш

Пешо

2019.09.28 | 19:12

1

Тая мър ша жива ли е?

Добави коментар

Водещи новини