Екатерина Захариева проведе среща с Дейвид Харис, изпълнителен директор на Американския еврейски комитет

  • 27 септември 2019 17:05

  • 409
  • 4
Екатерина Захариева проведе среща с Дейвид Харис, изпълнителен директор на Американския еврейски комитет
©

Активното сътрудничество на България с американската еврейска общност има важна роля, както за развитието на двустранните българо-американски отношения и задълбочаване на стратегическото партньорство със САЩ, така и за насърчаването на практическо сътрудничество между България и Държавата Израел. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на по време на срещата си с  изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис (AJC). Срещата се проведе в рамките на посещението на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на на 74-тата Сесия на ООН в Ню Йорк.
 
Тя заяви пред Дейвид Харис, че България разчита на подкрепата на Американския еврейски комитет за насърчаване на неизползвания потенциал на сътрудничеството със САЩ в области като търговията, енергетиката, туризма и др. Основният ни приоритет по отношение на икономическото сътрудничество е привличането на американски инвестиции, особено в ИТ сектора, включването на България в Програмата на САЩ за безвизови пътувания, започване на преговори за присъединяване на България към ОИСР, каза Захариева.

Двамата събеседници изразиха задоволство от факта, че България е член на Международния алианс за възпоменание на Холокоста (МАВХ) и има активната роля  в  областта на предотвратяването и противодействието на антисемитизма.

Дейвид Харис приветства доброто сътрудничество между България и Американския еврейски комитет и изрази желание за продължаване на диалога и ползотворната съвместна работа. Двамата събеседници се обединиха около това, че защитата на общи ценности като толерантност, хуманизъм, зачитане на човешките права са гаранция, че подобни катастрофи като тази от Втората световна война няма да се повторят отново.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
409 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
гост

2019.09.29 | 11:10

4

Гербаво Моше при Хамериканско Моше - един дол дренки

Mu

2019.09.27 | 18:24

3

Що така?
И на тази снимка ми се струва,че циците на Екатерина Михайлова се много увиснали

Пян Гъ

2019.09.27 | 17:41

2

Като го гледам, този е евреин колкото и аз, ама хайде. По-важно е друго - ако това за банките, ционизма и свет. консп. не е вярно, защо им толкова важно на всички да се срещат с АЕК?

2019.09.27 | 17:16

1

Точно така,,,,,Трябва да има клякане пред еврейските господари от ЦИОН...Указанията са същите каквито бяха през 1945----Пълно унищожение на Европейската раса...Захариева е мокетоло безгръбначно...срещу пари подписва продажбата на душата си на САТАНАТА,,та един народ ли е проблем?

Добави коментар

Водещи новини