Тройната коалиция прикривала бонусите като заплати

  • 19 март 2012 16:58

  • 6672
  • 43
Тройната коалиция прикривала бонусите като заплати
©

Кабинетът "Станишев" е раздавал бонуси, които маскирал като заплати.

Това разкри одитът на Сметната палата. Докладът беше публикуван днес. Част от информацията обаче в него е засекретена, защото е изпратена в прокуратурата. Проверката е по искане на Народното събрание. Инспекторите на Сметната палата са проверили как са управлявани бюджетът и имуществото на Министерския съвет (МС) за периода от 01.01.2008 г. до 31.07.2009 г.

От публикуваните данни става ясно, че за цялата 2008 г. администрацията на МС е получила бонуси, наричани “допълнително материално стимулиране” три пъти през годината – за Великден, за Коледа и за летните почивки. Общата сума на раздадените бонуси е 722 881 лева.

Отделно със специална заповед за Коледа и на членовете на кабинета е изплатена по една брутна месечна заплата като “допълнително материално стимулиране”.

Практиката на неправилно отчитане на сумите за допълнително материално стимулиране като разходи за заплати продължава и през 2009 година. За последните 7 месеца на управлението на Тройната коалиция - към 31.07.2009 г. служителите на МС са получили бонуси в размер на 166 032 лева. Над 250 хиляди лева пък са раздадените награди, при които одиторите отчитат, че има преразход по това перо от 36 614 лева. Интересното е, че тези суми са заведени в графата “допълнително материално стимулиране. ”

“Сумите са отчетени неправилно като разходи за заплати, вместо като разходи за допълнително материално стимулиране според Единната бюджетна класификация, е заключението на експертите на Сметната палата.

Председателят на Сметната палата Валери Димитров е изпратил до главния прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев писмо с искане да им бъде предоставена информация за образуването и хода на евентуални наказателни производства във връзка с одитите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6672 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар
Milko Velikov и Юлий Ефремов

2012.03.21 | 08:34

43
Здравейте,ние сме бисексуална двойка дърти мухлясали гербери,понеже вече сме стари и не можем да се задоволяваме сами(много ни изсъхна карантията) търсим си млади ебачи срещу заплащане! Вижте ме колко съм секси(коментара от фейсбук)задоволяваме всякакви хомосексуални фантазии...И моля да ни извините за еднообразните ни и глупави коментари....вече сме стари и изкуфяли!!! САМО ГЕРБ!
Mia

2012.03.20 | 23:35

42
Стартираща Интернет компания, която ще дели 50% от печалбите си с регистрираните потребители! Не се изисква никакво вложение на средства, инсталации, безкрайни кликания и т.н. Сайтът започва да работи официално на 7 април. Ще бъде портал за търсене и социална мрежа (като Гугъл и Фейсбук). Идеята е, че в момента събират възможно повече хора, за да имат рекламодателите им аудитория. И съответно колкото повече хора ти лично набереш, толкова по-голям ще е твоят коефициент, въз основа на който ще се изплащат парите. Така че всичко, което е необходимо да направиш, е да се регистрираш и след това да поканиш приятелите си да се присъединят! Твоята покана е на този линк: http://signup.wazzub.info/?lrRef=96144d0f Регистрирай се и покани приятелите си, за да имаш възможност да започнеш да печелиш! Само регистрираните до 1-ви април участват в разпределянето на парите след това (първите плащания ще бъдат след 15 май). Регистрираните потребители след тази дата ще получават отстъпки от фирмите рекламодатели. Бъди от първите, регистрирайте се, покани приятели и печелете! Това е линкът, на който да се регистрираш: http://signup.wazzub.info/?lrRef=96144d0f
ГЕРБ-МАГИСТРАЛИ

2012.03.20 | 22:56

41
Резултатът от голямото строителство на пътища е следният – при правителството на Сергей Станишев за четири години са построени и пуснати в експлоатация 114 км магистрали, а за първите две години от мандата си кабинетът “Борисов” успя да построи 52 км магистрали. Това означава, че ако Борисов строи със същите темпове, в най-добрия случай ще построи магистрали колкото тройната коалиция. Предстои да разберем доколко са качествени пътищата, с които се хвали премиерът, защото първите данни за некачествени строителни работи и използване на лоши материали вече станаха обществено достояние. Оказа се и че магистралите на Борисов струват точно колкото магистралите на Станишев, а някои от тях дори са по-скъпи. След пушилката около строежите на пътищата днес Борисов започва да сменя ролята на строителя с ролята на реформатора. От две години беше ясно, че пенсионната система, БДЖ и редица сектори на обществения живот са в тежко състояние, но премиерът разбра това едва сега. На път сме да участваме в поредната пушилка, по време на която Бойко Борисов ще ни обяснява колко много работа е свършил и как всеки ден извършва болезнени реформи, а ние все така ще чакаме нещо да се случи. Само че нищо няма да се случи. Реформите, които днес предлага Борисов, първо, са закъснели и второ – повечето са неефективни. Затова резултатът от реформаторския устрем на ГЕРБ ще бъде сходен с резултатите от борбата с престъпността и голямото строителство. Интересното в случая е в колко пушилки още трябва да участваме, за да разберем, че ни лъжат.
БОЙКО-РАЗБОЙКО

2012.03.20 | 22:54

40
След серията скандали през последните седмици Бойко Борисов няма полезен ход. Неговият модел на управление се изчерпи. Затова и той няма полезен ход – нито в здравеопазването, нито в икономиката. Никъде. Една смяна на здравния министър би била израз на безпомощност. Самият министър на здравеопазването не знае какво прави или се прави, че не знае. Скандалите в здравеопазването са символ на неумението да се управлява. Самите чиновници крадат колкото могат и каквото могат, защото надушиха, че държавата свършва. Това е началото на Виденовата зима. Онова, което се задава, не сме го виждали от времето на Виденов – спад на икономиката, блокиране на институции, неплащане на лекарства, неплащане на пенсии, закриване на училища. Това няма да се случи веднага, защото все пак зимата мина, а лятото малко ще омекоти нещата, но все пак до края на годината ще започне да се случва. Парите на държавата свършват някъде до средата на годината през юни-юли. Оттам нататък през есента ще блокират цели системи. Трябва да очакваме огромен хаос и обществено недоволство. Някои хора вече са усетили, че средствата в държавата свършват, и всички са се накачулили и помпат последните пари, като по този начин съкращават времето до фалита. Наблюдаваме как всеки използва своето господстващо положение и се опитва да акумулира пари. Вижте динамиката на бонусите. През 2010 година въобще ги няма, а през 2011 г. се удвояват навсякъде. Това е показателно. Винаги трябва да се ориентираме по поведението на чиновника и монополиста. Те са като канарчетата в мините едно време. Ако канарчето умре – значи в мината има газ. В нашия случай, когато монополистите започнат да безобразничат, значи идва краят на парите

2012.03.20 | 22:52

39
Ако на снимката беше и Костов щяхме да видим в един кадър хората които ограбиха България и оставиха много поколения в незнание!
нека да няма такива бандити власт!

2012.03.20 | 22:52

38
Станишев, Царя и Доган -триглавата ламя,липсва Иванушка-глупака(Иван Костов)за да е по-пълна картинката на бандитите.
Безпартиен

2012.03.20 | 20:08

4
За да е пълна картината на бандитите липсват мутромилиционерите от ГРОБ начело с баш-мутрата Банкянската Тиква Компирова ! Да не би гербавите мърши да са по-свестни от мършите в Тройната коалиция ?
АЗ

2012.03.20 | 22:51

37
Станишев, Царя и Доган са честни крадци. Сега и Гоце-боце като иде в БСП може да не влязат в парламента. Хора дайте на изборите да се обединим и да гласуваме за някой, но не за БСП(Бесни страшни пенсии), Гербища и демократи за несвободна България. Само с плюене по форумите няма да стане, наясно ли сте? С тая злоба но няма да направим. Пука му на файфата на Станишев за нашите коментари. Те ни имат за 6-волтови. Да изберем една партия и всички млади хора да гласуваме за нея!!!!
владо

2012.03.20 | 22:46

33
Сега целия свят е зле бе мен.Италия, Гърция и Португалия на практика са фалирали, ти за нас говориш.

2012.03.20 | 22:50

36
Владо я кажи от коя психиатрия пишиш ти каде беше че виде колко са зле и какво значи фалит да нямаш пари да си платиш тока водата и телефона ли?Да мизерстваш до кога кажи бе Владко мамин кога ще мине кризата и ще стане добре и при нас кажи бе умрел кога като всичко поскъпва и няма никаква политика за развитие кажи бе мухал промит мозък, нека са Герб за да може и твоите деца да мрият и да просят и ти да ги гледаш та да ревеш не може всичко което не харесва политиката сега да е червено не може по цел ден оправдания и интриги не може един велик ББ да не може да поиска сам оставката на министъра си това е като да работиш в някоя фирма и портиера да дойде да ти иска оставката абе гафове колкото искаш Робе
345

2012.03.20 | 22:45

30
ТАКА Е.НО ТОГАВА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ОСТАВИ 8 МИЛИАРДА В ХАЗНАТА,БИЗНЕСА БЕШЕ ДОБРЕ,ХОРИЦАТА ЖИВЕЕХА ПО-ДОБРЕ И ВЕЧЕ МЕЧТАЕХА,ПРАВЕХА СИ ДЪЛГОСРОЧНИ ПЛАНОВЕ.ИЗОБЩО ДЪРЖАВАТА БЕШЕ В ПЪТИ ПО-ДОБРЕ,ЗАЩОТО СЕ УПРАВЛЯВАШЕ С АКЪЛ.А СЕГА КЪДЕ СИ,МНОГОСТРАДАЛНИ МИ НАРОДЕЦО......СПИШ ЛИ?

2012.03.20 | 22:48

35
Намери едно въже с камък на края и си го вържи на врата,ПОСЛЕ СКАЧАЙ в дълбокото,че ни измъчеха такива глупаци като тебе.

2012.03.20 | 22:46

32
Вгледайте се внимателно в снимката над статията. Вижте добре лицата на хищниците ,които съсипаха България и помнете ,че между тях и властта ,стои единствено ГЕРБ.
Даниела

2012.03.20 | 22:47

34
Заради такива, като теб тъпоумници-гербаци, така ще затънем.....Окей, всички са крадци: БСП, СДС, НДСВ....Но ти да изказваш мнения за почтеността та ГРОБ, това минава всякаква граница на здравия разум!!!За Главната Мутрата се знае, че е милиардер, хайде ми посочи кой от другите политици е такъв, а на всичко отгоре целия министерски съвет, са от тъпак нагоре и ще ни удавят.Питам се , кой повече да виня :ГРОБ или зомбитата-кретени ,електората им!!!
В отговор на Коментар #3

2012.03.20 | 20:08

5
Вгледайте се внимателно в снимката над статията. Вижте добре лицата на хищниците ,които съсипаха България и помнете ,че между тях и властта ,стои единствено ГЕРБ. Ужасно си прав!нека не допуснем тези самозабравили се властолюбци отново на власт!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини