Цветанов обсъди дейността на ЕАЦС с Антонио Лопес

  • 26 септември 2019 19:33

  • 963
  • 2
Цветанов обсъди дейността на ЕАЦС с Антонио Лопес
© ЕАЦС

Председателят на Управителния Съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и изпълнителният директор София Петкова се срещнаха днес в Брюксел с Антонио Лопес, генерален секретар на Европейската народна партия и член на Изпълнителния съвет на Центъра за европейски изследвания “Вилфрид Мартенс”. 

Цветанов представи основната концептуална рамка, ценности и акценти в работата на центъра. Той подчерта, че проектите, с които организацията ще стартира са с фокус върху противодействието на фалшивите новини, борбата с трафика на хора и създаване на култура на спомнянето за последиците от годините на комунистическия режим. 

Лопес изрази подкрепа за подхода към темата сигурност, базиран на ценности и заяви, че противодействието на хибридната война е особено важно, тъй като през последните години стана ясно, че всяка европейска държава може да бъде жертва на хибридна атака, която да компрометира демократичните процеси. Двамата се съгласиха, че основен компонент на това противодействие е и тясното партньорство между евро-атлантическите партньори и съюзници.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
963 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Моро

2019.09.26 | 22:43

2

Ceci back on the track....Браво Цецо, така се прави,,,дразни герберските кратуни, по този начин да загубят изборите.....Евала бате, няма само ти да си крадеца я.....

2019.09.26 | 21:34

1

Цецо , земи си вържи един по голем камък на врата и скочи от нос Калиакра !

Добави коментар

Водещи новини