Цветанов дискутира с Томи Хухтанен възможности за сътрудничество между ЕАЦС и Центъра за европейски изследвания “Вилфрид Мартенс”

  • 26 септември 2019 19:13

  • 723
  • 4
Цветанов дискутира с Томи Хухтанен възможности за сътрудничество между ЕАЦС и Центъра за европейски изследвания “Вилфрид Мартенс”
© ЕАЦС

Председателят на Управителния Съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и изпълнителният директор София Петкова проведоха среща с Томи Хухтанен, изпълнителен директор на Центъра за европейски изследвания “Вилфрид Мартенс”. 

По време на срещата бяха обсъдени теми от взаимен интерес, по които двете организации биха могли да реализират съвместни инициативи. Цветанов представи основните проектни области на центъра, като постави акцент върху работата за стимулиране на сътрудничеството по темите на сигурността в региона на Западните Балкани, както и за генериране на повече внимание към процесите в Черноморския регион, които блокират опитите за регионално сътрудничество. Хухтанен изрази висока оценка за поставените цели и мисия на центъра, като отбеляза, че те съвпадат с приоритетите на Трансатлантическото партньорство. Двамата се съгласиха за важността на Западните Балкани в дневния ред на Европейския съюз и необходимостта от повече работа с партньори от страните от региона по проблемите на националната и регионална сигурност. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
723 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
АнаТема,Цвъки!

2019.09.26 | 20:32

1

Цвък Молитвата пак се развихри като простинал кон по молитвени закуски.
Ега си наглото комунистическо ко...ле!!!

До глопака одоло

2019.09.26 | 22:12

4

как определи че е русофил,може дс е ЕВРЕИОФОБ(НЕПОНОСИМОСТ КЪМ ЕВРЕИ) ЧИФУТИ

Отвратен

2019.09.26 | 21:00

3

Абе ,казвали ли са ти колко прост русофил си?

Кристина

2019.09.26 | 20:43

2

Професионалист е Цветанов. Пожелавам му успех и да не се предава пред ганьовската клика завладяла България.

Добави коментар

Водещи новини