Радев потвърди подкрепата на България за решение на близкоизточния конфликт на принципа за две независими държави

  • 26 септември 2019 06:31

  • 1419
  • 0
Радев потвърди подкрепата на България за решение на близкоизточния конфликт на принципа за две независими държави
© Пресцентър Президентство

България подкрепя напълно намирането на решение на близкоизточния конфликт на основата на принципа за две независими държави, живеещи в сигурност и мир. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който снощи се срещна в Ню Йорк с палестинския си колега Махмуд Абас, предаде прессекретариатът на българския държавен глава.

Българският държавен глава е на посещение в САЩ, където ръководи делегацията ни за участие в 74-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН. Двамата президенти обсъдиха средата на сигурност в региона на Близкия изток и ролята на Европейския съюз за намиране на дългосрочно и устойчиво решение на Близкоизточния мирен процес.

По думите на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, несигурността в региона на Близкия изток, дори и след разгрома на т. нар. "Ислямска държава", продължава да бъде фактор, който рефлектира и върху Европейския съюз. Българският държавен глава подчерта, че България е готова за по-активно партньорство с Палестина в борбата с тероризма.

Създаване на възможност за кандидатстване на палестински граждани за издаване на български визи в Рамала и задълбочаването на двустранните икономически и търговски отношения също бяха обсъдени по време на срещата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1419 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини