Президентите Радев и Джуканович обсъдиха перспективите за насърчаване на икономическия обмен между България и Черна гора

  • 25 септември 2019 21:54

  • 354
  • 3
Президентите Радев и Джуканович обсъдиха перспективите за насърчаване на икономическия обмен между България и Черна гора
© Прессекретариат на държавния глава

България и Черна гора имат амбицията да трансформират интензивния политически диалог и приятелските двустранни отношения в много по-активно търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество. Това беше общата позиция на президентите Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Мило Джуканович, които се срещнаха днес в Ню Йорк в рамките на 74-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН.

Двамата изразиха готовност отговорните институции в двете държави да работят за организирането на съвместни бизнес форуми, на които компаниите и деловите среди от България и Черна гора да договорят общи проекти, като една от възможностите за насърчаване на бизнеса, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Усъвършенстването на транспортните коридори в Югоизточна Европа и повишаването на свързаността в региона също са фактор за задълбочаване на икономическия обмен и туризма.

Нашите държави са в двата края на Западните Балкани, което ни отрежда отговорност да работим за стабилността в региона, заяви още президентът Радев и открои приноса на Черна гора за европейската интеграция на съседите ни на Балканите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
354 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
21

2019.09.25 | 22:50

1

Те руснаците се опитаха да направят преврат в Черна гора. сега се опитват да ги плакнат през нашата пешка.

2019.09.25 | 23:32

3

те са по гяволи от нас и ще си оплетат с Руснаците по бързо кошницат,защото нас други ни командват.

gogo

2019.09.25 | 23:12

2

of 4e si zle toq prevrat b6e orgraniziram ot kravarite ot amerika

Добави коментар

Водещи новини