"Воля" иска мораториум върху всички действия по разпореждане с имоти - частна държавна собственост

  • 25 септември 2019 12:42

  • 802
  • 0
© Novini.bg (архив)

"Воля" внася проекторешение за налагане на мораториум върху всички действия по разпореждане с имоти - частна държавна собственост. Това съобщи председателят на партията и заместник-председател на Народното събрание Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 на брифинг в парламента.

Всеки един имот на всяко едно министерство или предприятие поне шест месеца предварително да е включен в публичен регистър, за да може всички в и извън България да се запознаят и да могат да реагират, и чак тогава да бъде предложен за продажба, например, от определена агенция, искат от "Воля". Не считаме, че министерствата трябва да бъдат превърнати в агенция за недвижими имоти, коментира Марешки. Той отбеляза, че целта е да бъде постигната максималната цена, която да е в полза на хората, и тези пари да отидат целево за болници, за всички нужди, които ежедневно ни затрупват. Марешки даде пример с исканията на медицинските сестри и преди това - на майките на деца с увреждания.

Лидерът на "Воля" коментира, че фалитът на "Томас Кук" представя пред огромни проблеми голяма част от българския туристическия бизнес и чрез него - и цялата ни държава. Предлагаме държавата през кризисните си фондове да се включи и да компенсира преките щети, не загубата на печалби, а истинските щети - до размера на разходите, които са претърпели нашите хотелиери, добави той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
802 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини