Борисов: Работим не само за качествено здравеопазване, но и за достъп до най-модерните методи за лечение

​Българското правителство активно работи не само за осигуряването на качествено здравеопазване за пациентите, но и те да имат достъп до най-модерните методи и иновации в лечението. Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на срещата си с водещи наши и чужди специалисти по повод ХI европейски конгрес по роботизирана хирургия, който ще се проведе от 26 до 28 септември в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Домакинството на престижния форум спечели Медицинският университет (МУ)-Плевен след сложна конкурсна процедура преди четири години в Париж, съобщават от правителствената пресслужба.

Председател на научния комитет на форума е ректорът на МУ-Плевен проф. Славчо Томов, а чл.-кор. проф. Григор Горчев е президент на конгреса в България.

България разполага с блестящи лекари и медицински специалисти, чиито опит и експертиза са известни в цял свят, изтъкна премиерът Борисов, пред когото организаторите на форума отбелязаха, че за конгреса в София пристигат над 300 специалисти от Европа и Америка, както и китайските партньори на МУ-Плевен. От българска страна ще участват много наши лекари и студенти по медицина. За първи път в конгреса ще участва и т. нар. Световен отбор от топ хирурзи, очерта пред премиера Борисов чл.-кор. проф. Григор Горчев.

Българският професор допълни, че на форума МУ-Плевен ще реализира две демонстрации на 3D хирургия на живо: на робот-асистирана операция от екип на самия проф. Горчев и на ХАЙФУ хирургия - от екипа на доц. Добромир Димитров.

Излъчването на демонстрациите е с обучителна цел по европейски проект по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Премиерът Борисов акцентира, че основен приоритет на правителството е образованието и именно конгреси като настоящия допринасят за още по-добрите резултати в работата на учени и лекари.

Мотото на ХI европейски конгрес по роботизирана хирургия е "Отвъд границите", като посланието е за разширяване на асоциацията с млади специалисти от Източна Европа, които в бъдеще ще прилагат високите технологии и новите хирургични методи.

По време на срещата с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, на която присъства и министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, лекарите припомниха, че през миналата година МУ–Плевен отбеляза 10 години от въвеждането на роботизираната хирургия в Югоизточна Европа и в България.

Коментари

 1. 2019.09.23 | 22:57

  да не лъже безобразно,ами да обясни защо сме с най-ниска продължителност на живот,защо сме най-болната нация,защо държим първите места по детска смъртност,по сърдечно-съдови заболявания,защо стотици хиляди са без осигуровки,защо няма кувьози за новородени,защо онкоболните са лишени от химиотерапия,защо закриват десетки общински болници и лишават хората от достъп до здравеопазване,защо в по-малките населени места няма аптеки,защо стотици хора нямат пари за лечение и са оставени да измират,защо ежедневно родители молят за пари за болните си дечица и още много защоооо???Това,че една шепа привилигировани са богопомазаните,които се обгрижват прфектно с нашите пари е "действителното злощастно състояние на тъй нареченото "здравеопазване"

 2. 2019.09.23 | 21:25

  Големи предизборни лъжи. Тая модерната медицина е за Богоизбрани-ЗА колко човека е ползван хеликоптер за едно счупване?? Но за Ц. Караянчева винаги.

 3. 2019.09.23 | 19:51

  Всеки със стенд в сърцето

  1. 2019.09.23 | 21:22

   Модерно здравеопазване, а все по-намаляващо доверие.

 4. 2019.09.23 | 20:55

  Защо си мислиш че някой разумен човек ви вярва ???

 5. 2019.09.23 | 20:13

  То специално си най-големия крадец , опс бачкатор.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет