Закриваме пет посолства

  • 19 март 2012 10:12

  • 1712
  • 1
Закриваме пет посолства
© Булфото

Пет посолства ще бъдат закрити, а посланиците там официално ще бъдат отзовани. Това става ясно от решения на Министерски съвет, подписани на 14 март от вицепремиера Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, който заместваше Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на посещението му в Катар, пише "Труд". Става въпрос за дипломатическите ни мисии в Индонезия Сингапур, Чили, Венецуела, Литва и Естония.

Четирима от посланиците във въпросните посолства са били сътрудници на Държавна сигурност. Бойко Мирчев, с псевдоним Матеев, представляваше България в Индонезия, Сингапур, Малайзия и Бруней със седалище в Джакарта. Той беше заместник-министър на външните работи в правителството на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. За посланика ни във Венесуела Венцислав Ангелов също има данни за принадлежност към ДС, макар че самият той е бил обект на разследване от службата, а няма запазени негови доноси. Сътрудници на службите са били и посланиците в Естония и Литва - Петьо Петев и Иван Данчев. Данчев сам си подаде оставката още на 7 април миналата година. Мандатът на представителя ни в Чили Валери Йотов пък е изтекъл преди една година.

Кабинетът на ГЕРБ поиска от президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в всички посланици с минало в ДС да бъдат отзовани още през декември 2010 г., но той мълчаливо отказа да го направи, както и да отзове посланиците с изтекъл мандат.

В бюджета на външното министерство за 2012 г. са заложени продажбата на 12 български имота в чужбина и ремонтът на посолствата във Вашингтон и Брюксел.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1712 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бичето

2012.03.20 | 07:15

1
Закриваме пет посолства само 5 посолства са малко според мен трябва да се закрият всички БГ посолства в Третият свят по целият свят едно че ще се спестят пари и друго че България няма никакъв икономически интерес от тия държави, а познатото щедро раздаване на валута било като помощ било като заем който обаче е ясно и на децата че те никога няма да го върнат никога и ще пием поредната чаша много студена вода !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини