Йордан Арабаджиев: Битката по пакета “Мобилност” не е изгубена

Битката по пакета “Мобилност” не е изгубена. След вчерашното гласуване беше очертана рамката за следващите преговори. Ще трябва да се съобразим с нея. В следващата седмица Транспортната комисия на ЕК ще вземе решение за триалози. Това заяви изпълнителният директор на Съюза на превозвачите Йордан Арабаджиев в сутрешния блок на БНТ.

"И българското правителство, и евродепутатите ни полагат много сериозни усилия в тази посока", каза още той.

"Освен страните, с които сме заедно срещу пакета, трябва да привлечем и други политици. Пакетът не балансиран към момента", допълни Арабаджиев.

"Най-вече сме против прибирането на празен камион на всеки 3-4 седмици. Дигиталната търговия се развива с големи темпове, а те искат от пазара да излязат голям брой тежкотоварни автомобили. Това прибиране ще доведе до сериозен негативен ефект върху опазване на околната среда. Ще се увеличат празните курсове", разкри изпълнителният директор на Съюза на превозвачите.

"Не отричаме мобилния пакет, но не трябва да се застрашава бизнесът. И работниците, и превозвачите ще бъдат достатъчно защитени, когато имаме един балансиран пакет. Румъния ще е толкова засегната, колкото и ние. Този пакет раздели Европа на Източна и Западна", завърши Йордан Арабаджиев.

Коментари

 1. 2019.09.20 | 09:38

  iordanco vashata bitka e za visokite vi zaplatki a ne protiv pakete mobilnost mnogo dobre znaesh sluga tce neznacitelnite darjavi ne mogat da pobediat shengen.

 2. 2019.09.20 | 09:32

  НЕ, ДАЖЕ Е СПЕЧЕЛЕНА! СПЕЧЕЛИХА ШОФЬОРИТЕ, НОРМАЛНИТЕ ХОРА. КАКТО И ТРЯБВАШЕ ДА СТАНЕ.

 3. 2019.09.20 | 09:20

  iziavlenia na slugite na ohranenia bokluk novakov vie bitka glupci sas shengen ne mojete da specelite i ne zabraviaite tce shengen e evropa a ne vie darjavite ot pokraininite.

 4. 2019.09.20 | 08:53

  Споко, никой не ви бръсне за слива вас и мнението ви. А и това е в интерес на нашите шофьори и няма да ви мине номера този път!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет