Джамбазки: За пореден път ЕП се подигра с интересите на работещите в транспорта от Източна и Централна Европа

Как умира демокрацията? Днес на извънредно заседание на комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент беше отхвърлено искането за връщане на текстовете от Мобилния пакет в Европейската комисия. Така за пореден път Европейският парламент се подиграва с интересите на работещите в транспортния бранш от Източна и Централна Европа. Това написа във "Фейсбук" евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –.

Припомняме, че ЕП днес отхвърли искането за изтегляне на пакета "Мобилност".

"Днешното гласуване дойде след положените усилия на група европейски представители от страните от региона, представляващи различните политически групи. Самата процедура беше проведена по чл. 61 от правилника за дейността на Европейския парламент, който се отнася до повторното сезиране на Парламента след произвеждането на парламентарни избори. До този момент никой не беше използвал тази процедура, но благодарение на нашите усилия, успяхме да я използваме.

За съжаление нашите колеги от Западна Европа за пореден път бяха абсолютно решени да се изплюят върху демокрацията, правото на движение и свободна икономическа инициатива и върху самата идея за единния пазар. Новите депутати в комисията ТРАН, бяха наплашени от председателя Карима Дели, че повторното сезиране на Парламента ще означава започване от нулата. Сякаш няма нужда точно от това.

Това досие е скандално от самото начало и така ще остане докрай. Гласуването днес беше шанс да се даде едно ново и разумно начало на трите документа от Мобилен пакет I. Заради безпринципността на зелените (които подкрепиха ненужното разкарване на стотици хиляди камиони), германските християндемократи (които уж защитават свободния пазар) и социалистите (които искат повече Европа, само когато става въпрос за правата на хомосексуалните калинки) стотици хиляди работници в сектора от Източна Европа са в риск да загубят работата си и да емигрират.

Вероятно на следващото заседание на комисията по транспорт и туризъм ще бъде даден мандат за влизане в преговори с другите две институции. Сега топката е в Съвета, който по време на междуинституционалните преговори трябва да завърши финалната версия на текстовете. Апелирам българските представители да се борят със зъби и нокти за отпадането на проблемните за нас текстове", написа още Джамбазки.

Коментари

 1. 2019.09.20 | 08:25

  Това си е чист протекционизъм,от страна на Франция и страните които я подкрепят,срещу източно-европейските страни.Редно е и ние да въведем протекционистки мерки,в защита на българския бизнес.В противен случай,няма да имаме никакви козове в преговори за промяна на пакета Макрон.

 2. 2019.09.19 | 15:21

  Джандарски си вре гагата,където не му е работа.

 3. 2019.09.19 | 15:02

  Аммюю

  Щ

 4. 2019.09.19 | 14:35

  А БЕ ЕЙ ТЪПУНГЕР -
  О НЕ СЕ КАЧИШ НА ЕДИН КАМИОН ДА БАЧКАШ ЗДРАВО ПО 12 ЧАСА, ДА НЯМА БАНЯ И ДА СЕ ЧУДИШ КУДЕ ДА СЕ ИЗААКАШ И ТАКА ШЕСТ МЕСЕЦА ЧЕ АКО ПОПАДНЕШ И НА ЛАЙНЬО БУЛГАРИСТАНСКИ МОЖЕ И ОСЕМ МЕСЕЦА ДА НЕ СЕ ПРИБЕРЕШ. ПРИБИРАТ СЕ ШОФЬОРИ С ЕКЗЕМИ ПО ТЕЛТА. ЩО МИ ГОВОРИШ ЗА ИНТЕРЕС? Чийй интерес бе малоум?

 5. 2019.09.19 | 14:00

  Вие др.Джамбазки ,се сърдете на тия двамата евродепутати-Българи-дето ,,изпуснаха самолета" или май ,,имаше закъснение"...

 6. 2019.09.19 | 13:59

  Хахаха ,вижда се колко им пука на Европа за нас. Боко няма ли сега да се бие в гърдите,колко много ни обичат. Вие сте там само за да вземате едни парички,нищо друго от вас

 7. 2019.09.19 | 13:52

  За разлика от нашите .

 8. 2019.09.19 | 13:51

  Работодателите в Бъкгария никога няма да се научат на ред !!! Знаят как да ощетяват работещите и да трупат огромни печаби ! Браво на ЕП --там няма баламурници другаарю Джамбаски .

 9. 2019.09.19 | 13:45

  И чеп за зеле не става от вас . За какво сте там или никога сте нямали и няма да имате думата

 10. 2019.09.19 | 13:40

  Той иска да каже, че Европа се подигра с интересите на работодателите от източна Европа, а не на работещите. Просто се обърка човека.

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет