Парламентът не прие със закон кметовете да бъдат задължени да имат приемни дни за гражданите

  • 18 септември 2019 11:12

  • 491
  • 1
Парламентът не прие със закон кметовете да бъдат задължени да имат приемни дни за гражданите
© Novini.bg

Парламентът не прие със закон кметовете да бъдат задължени да имат приемни дни за гражданите.

С 18 гласа "за", 20 -"против" и 87 "въздържал се" депутатите отхвърлиха на първо четене проекта на Славчо Атанасов от "Обединени патриоти" в Закона за местното самоуправление и местната администрация да се запише, че кметът приема и изслушва гражданите в определени дни от седмицата. Условията и редът се утвърждават със заповед и се публикуват на интернет страницата на съответната община.

Промените целят да се засили личната отговорност на всеки кмет по отношение на гражданите, обясни мотивите си Атанасов. Според него така ще се гарантира по-голям контрол и по-голяма публичност и прозрачност при вземане на решенията, както и участие на гражданите в управлението.

Проектът предвиждаше също и създаването на глава "Административно-наказателни разпоредби", които да гарантират стриктно спазване на задълженията, които законът възлага на кметовете, както и налагане на санкции при тяхното нарушаване или неизпълнение.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
491 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.18 | 12:26

1

Ами щом Парламента гарантира на избраните от народа, че няма нужда от пряка връзка с избирателите си, да не ходим на избори. Каква е тази демокрация, уж ги избираме, а Парламента ги прави ФЕОДАЛИ.

Добави коментар

Водещи новини