Парламентът прие промени в Закона за електронното управление

  • 13 септември 2019 10:22

  • 332
  • 0
Парламентът прие промени в Закона за електронното управление
© Иван Йочев

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за електронното управление. Измененията са внесени от Министерски съвет.

"За" законопроекта гласуваха 105, "против" - 3 и "въздържали се" - 40, с което те бяха приети. Законопроектът цели да осигури ефективност и сигурност при предоставянето на електронни административни услуги на гражданите и организациите предвид приетите изменения и допълнения в Административнопроцесуалния кодекс.

С първата група изменения се постига гаранция, че гражданите и организациите – потребители на електронни административни услуги, ще разполагат със сигурен, надежден и проследим канал за подаване на електронни документи и заявяване на електронни административни услуги. Втората група изменения и допълнения се отнася до правомощията на председателя на Държавна агенция „Електронно управление“, целящи гарантиране на изпълнението на Стратегията за развитие на електронното управление в Република България, прилагането на архитектури по области на политики и бюджетен контрол върху разходите за е-управление и ИКТ.

Изграждането и развитието на електронното управление изисква съгласуваност, оперативна съвместимост и системна интеграция на споделените информационни ресурси при устойчив модел за дългосрочно управление.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини