Каракачанов: Войниците са в готовност да пазят границата при мигрантска вълна

  • 16 септември 2019 17:13

  • 1193
  • 5
Каракачанов: Войниците са в готовност да пазят границата при мигрантска вълна
© Булфото (архив)

Специалните сили и сухопътните войски на армията ни са в готовност да пазят границата след заплахата от страна на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, че ще пусне към Европа намиращите се в страната мигранти, ако не получи още средства. Това обяви във Варна министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Той допълни, че веднага могат да бъдат изпратени на границата модули, които достигат 2000 войници.

По думите на Каракачанов, в момента ситуацията на границата е спокойна. Именно за това с негова заповед в началото на юни е изтеглил оттам специалните сили, като сега за охраната се грижи основно "Гранична полиция".

Министърът обаче беше категоричен, че не е изключено Турция да използва като инструмент милионите бежанци на нейна територия, както го е правила няколко пъти досега. За това са взети мерки след новината от последните дни: "Като видях тази новина, съм разпоредил да има готовност модулите, които са до 2000 човека, могат да бъдат изпратени веднага на границата, с допълнителни съоръжения, не само техника, а и такива, които бяха изработени за Кулата, преносими телени заграждения, могат да се монтират веднага".

ВМРО е готов със закона за доброволната военна служба и военното обучение в училищата, обяви Каракачанов. Той беше категоричен, че тя е залегнала в програмата за управление на страната по негово настояване. Законът е внесен в Министерски съвет за междуведомствено съгласуване с отделните министерства.

Някои от министерствата, между които и Министерството на финансите, са дали отрицателно становище, защото според тях в министерството на отбраната имало по-приоритетни разходи. В края на краищата обаче това е част от нашата програма за управление. Имам усещането, че има някаква ревност, особено след евроизборите и представянето на ВМРО и се започва да се "тупа топката". Ако така ще я караме, няма как да стане, коментира Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, цитиран от БТВ.

Министърът на отбраната допълни, че е привърженик също на връщането на задължителната наборна военна служба в срок от 6 до 9 месеца, но към момента няма политическа воля за това. Това е една идея, която рано или късно ще се реализира, допълни все пак Каракачанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1193 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.09.17 | 02:56

5

Кои войници бе смехурко ??? Стига заблуждавали хората , всеки може да отиде в пограничните райони и да види за какво чудо става дума !

ХА ХА ХА ХА

2019.09.16 | 21:14

4

МИНИСТЪРА - БИДОН !!

Кочо

2019.09.16 | 17:32

3

А стрелково оръжие с бойни патрони ще имат ли военните, или само хляб и сол за посрещане на новите европейци?

2019.09.16 | 17:29

2

АКО ГИ ПУСНЕ ЩЕ СЕ НАСЕ

2019.09.16 | 17:29

1

" Министърът на отбраната допълни, че е привърженик също на връщането на задължителната наборна военна служба в срок от 6 до 9 месеца, но към момента няма политическа воля за това. Това е една идея, която рано или късно ще се реализира, допълни все пак Каракачанов."
-----------------------------------
По- лесно да се бълват " отворени" путьовци, на по 15 години, които да вадят ножове по градинките !

Добави коментар

Водещи новини