Каракачанов: Винаги съм имал стремежа да подражавам на Тодор Александров

  • 01 октомври 2019 20:02

  • 1177
  • 3
Каракачанов: Винаги съм имал стремежа да подражавам на Тодор Александров
© Булфото (архив)

Легендарният водач на ВМРО Тодор Александров е любимият герой от българската история на Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. Това разкри военният министър тази вечер по време на представянето на новата си книга, посветена на живота на революционера. Каракачанов сподели още, че винаги е имал стремеж да му подражава и по негов пример да поставя българския национален интерес на първо място.

Книгата "Тодор Александров" беше представена в Централния военен клуб от Каракачанов, нейния рецензент Георги Марков, както и от историка и етнограф Стоян Райчевски и е част от поредицата "Дълг и чест" на издателство "Захарий Стоянов". В изданието авторът разглежда периода след Балканските войни и възстановяването на ВМРО от младия по това време Тодор Александров. В творбата си Каракачанов търси различен поглед към вътрешнополитическия живот в България през призмата на борбата за Македония. Според министъра на отбраната и лидер на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, който е доктор по международно право и международни отношения, всеки български политик трябва да прочете най-новата му книга.

Георги Марков сподели, че творбата, посветена на живота и делото на Тодор Александров, е биография, която лежи върху една документална, аналитична и оценъчна основа, а темата за македонския въпрос ще продължава да занимава и бъдещите поколения. Историкът и етнограф Стоян Райчевски поздрави Каракачанов за неговата гражданска позиция и доблест смело да изказва мнението си по тези деликатни въпроси.

Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността е автор на статии в исторически издания и множество публикации в българския периодичен печат, свързани с националноосвободителните борби на българите в Македония и съвременните взаимоотношения между България и Република Северна Македония.

Специализирал е Нова българска история, Политическа история на балканските държави, Националноосвободителното движение в Македония и Тракия, Политически движения в България. Негова е книгата "ВМРО: история на една борба" - за националноосвободителните борби на българите в Македония, която излиза през 1994 г. и досега има три издания.

Последвайте канала на

БТА
1177 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Помним

2019.10.01 | 23:22

3

Ванка, за последен път пиша - не поканихте внука на Тодор Александров при откриванрто на булеварда!!! Дреме ти!

Патриот

2019.10.01 | 22:12

2

И аз имам плетен пуловер като твоя, с който отиде в Корея.

Драган

2019.10.01 | 20:52

1

Това се глупости. Тодор Александров не е бил доносник!? Подражател ха ха ха.

Добави коментар

Водещи новини