Валери Симеонов: Да пазим паметта за Хайтов, така пазим българската духовност

  • 15 септември 2019 17:52

  • 441
  • 0
Валери Симеонов: Да пазим паметта за Хайтов, така пазим българската духовност
©

Днес сме тук, за да отбележим 100 години от рождението на най-великия съвременен българин - Николай Хайтов. Хайтов е символ, Хайтов е емблема, Хайтов е таран срещу всичко това, което руши българската народност, идентичност и духовност. Това заяви лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 по време на отбелязването на годишнината от рождението на българския писател, драматург и сценарист пред паметника му в Борисовата градина в София, съобщиха от пресцентъра на партията.

За да почетат паметта на Хайтов дойдоха активисти и симпатизанти на НФСБ, журналисти от ТВ СКАТ, граждани.

„Това е Хайтов. А ние сме, вярвам, войници от тази армия, която върви по стъпките на Николай Хайтов и води ежедневните битки за идеалите и принципите, които той постави пред нас“, каза още Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Лидерът на НФСБ припомни, че само преди няколко дни НФСБ и ТВ СКАТ представиха в Народното събрание сборник с разкази и спомени за Николай Хайтов.

На 16 септември предстои да бъде открита паметна плоча на Николай Хайтов в Мездра, изработена от единия от синовете му, стана ясно още по време отбелязването на годишнината. „Да продължим да работим за увековечаване на името на Николай Хайтов, защото народната памет не е даденост – тя се постига с целенасочени и последователни действия. Да продължим да работим за България“, призова Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
441 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини