НС ще обсъди на второ четене промени в Закона за лова и опазване на дивеча

  • 12 септември 2019 05:57

  • 538
  • 0
НС ще обсъди на второ четене промени в Закона за лова и опазване на дивеча
© Novini.bg (архив)

Народното събрание ще обсъди окончателните промени в Закона за лова и опазване на дивеча, пряко свързани с мерките срещу африканската чума по свинете. В програмата на парламента е и годишният доклад за състоянието на националната сигурност през 2018 г.

Промените в закона за лова, внесени от Александър Сабанов от "Обединени патриоти", предвиждат, в случай на епизоотия, земеделският министър да може със заповед да ограничава или да забранява някои видове дивеч, да прилага санитарен обстрел на диви животни и да променя сроковете за ловуване на дива свиня. Заповедта ще се издава както и досега след съгласуване с министъра на околната среда и водите, по предложение на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите или на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните. Обжалването на заповедта няма да спира нейното изпълнение.

Депутатите ще обсъдят и доклада за националната сигурност за 2018 г. В него се отчита повишение на честотата, обхвата и разнообразието на киберпрестъпленията в България. Друг вид заплахи за сигурността са свързани с миграционния натиск към страната, като през 2018 г. тенденцията за неговото намаляване се запазва. Акцент е поставен върху влезлия в сила Антикорупционен закон, с който се е разширил кръгът от лицата, задължени да подават имуществени декларации. В борбата с тероризма се отправят препоръки за по-засилено сътрудничество на международно ниво.

Последвайте канала на

Novini.bg
538 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини