Нинова: Подкрепяме исканията на медицинските работници, внасяме ги като закони

11 септември 2019 12:04

Нинова: Подкрепяме исканията на медицинските работници, внасяме ги като закони
© Пресцентър БСП
764 3

Днес справедливо протестират медицинските сестри за възнагражденията си. Подкрепяме исканията им. Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова. 

Бившият омбудсман заедно с тях изработиха промени в закона и внесоха Закона за съсловните организации на медицинските, акушерките, асоциираните медицински специалисти, зъботехниците и помощник фармацевтите. По процедурата на Народното събрание този закон не може да бъде факт, ако някой от депутатите не го припознае. Днес, ние в ПГ на "БСП за България" го разгледахме, приемаме го и го внасяме като група. Смятаме, че с този закон се слага равнопоставеност между различните съсловни организации, дава се възможност чрез свои представители те да участват в изготвянето на нормативни документи, в професионалната им квалификация, в развитието им, да отстояват правата на работещите в тези неправителствени и съсловни организации. Заедно с това ще подготвим и ще внесем в бюджетната процедура аргументирано и обосновано увеличение на заплатите да бъде записано в закона за бюджета и на НЗОК и на големия бюджет тяхното искане за две минимални работни заплати, заяви Нинова.

Константин Тодоров
764 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.09.11 | 14:02

3

Искаме да разберат един път за винаги комонистите,че те не ниса освободили от турско робство а ние освободил Александър || през 1878 г до тогава е нямало комонисти.А имено комонистите когато дойдоха през 1917.18г тогава те избиха и Александър || нашият освободител и неговото обкръжение.Защо тогава Нинова и всички комонисти и дори гн Путин се слагат че ни са освободили от турско робство.До всички комонисти и руски и Български веднага ни напуснете родината ни майка България.Да живее ГЕРБ.Само ГЕРБ ви оправа червени готовери...

2019.09.11 | 12:35

2

Направи дарените като ги подкрепяш, импекс лъжлив!!!Какво само джафкаш и се плюнчиш

червен боклук

2019.09.11 | 12:22

1

пръдла

Добави коментар

Водещи новини